Lettergrootte: A A A

Ouders

Het is niet altijd even makkelijk om kinderen groot te brengen. Iedere ouder komt er problemen bij tegen. Alledaagse en soms ook ingrijpende. Soms lopen de problemen zo hoog op, dat ouders en kinderen hulp kunnen gebruiken om problemen aan te pakken.

Het kan zijn dat u onze site vond, omdat het niet lekker draait in uw gezin. Misschien maakt u zich zorgen over het gedrag van uw zoon of dochter of gaat het niet meer op hun school of werk. Misschien lopen zij vast in hun sociale contacten.

Het kan zijn dat u er als ouders niet meer alleen uitkomt en dat u wat meer of andere hulp nodig heeft dan vrienden of bekenden kunnen bieden.
Misschien kan Parlan dan helpen?

Veelgestelde Vragen

Moet ik betalen voor de hulp van Parlan?Voor de meeste vormen van onze hulp is een eigen bijdrage vereist die de overheid wettelijk heeft vastgesteld. De hoogte van uw ouderbijdrage is niet afhankelijk van uw inkomen. De ouderbijdrage is wel afhankelijk van de leeftijd van uw kind, de soort hulp die uw kind krijgt en het aantal dagen per week dat uw kind is geplaatst. Het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen regelt de ouderbijdrage. Meer informatie vindt u op www.lbio.nl Aan Jeugdhulp thuis (ambulante hulp) zijn geen kosten verbonden.
Hoe meld ik mijn zoon of dochter an voor hulp?Voor hulp van Parlan moet u eerst naar Bureau Jeugdzorg. Eigenlijk net zoals u eerst naar de huisarts moet gaan voor een verwijsbrief naar de specialist. Voor hulp van het Coaching project kunnen jongeren zichzelf aanmelden:
Als mijn zoon of dochter hulp krijgt van Parlan, kan ik dan nog andere hulpverleners inzetten?Dat kan. Maar doet u dat in overleg met de hulpverleners van Parlan. Hulp werkt het beste als het goed op elkaar is afgestemd.
Betaal ik reis- en studiekosten als mijn kind uit huis woont?Ouders zijn verantwoordelijk voor de reis- en studiekosten van hun kinderen. Als dat een probleem is, kunt u contact opnemen met uw contactpersoon. Hij/zij kan u tips geven
Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
TEL: (088) 124 00 00
Facebook Twitter