Lettergrootte: A A A

Pleeggezin gezocht

'Mijn broertje en ik houden van dansen'

Naomie (11) en Noa (5,5) zoeken een pleeggezin

Naomie: "De rechter vindt dat het beter is als mijn broertje en ik in een pleeggezin gaan wonen. Dat is heelmoeilijk voor mamma en ons. Ik zit in groep 8 en Noa zitin de kleuterklas van een speciale school. Soms begrijpthij dingen moeilijk.

Wij zoeken een pleeggezin waar we mogen dansen. Mijn broertje danst het liefst op ‘Doe de Kanga’. Ik dans ook, houd van trampolinespringen en ik zit op turnen. Daar ben ik best goed in. Mijn broertje is lekker druk en gek op beesten. Zelfs mieren vindt hij leuk!

We zoeken op korte termijn een pleeggezin voor Naomie en Noa. Het liefst in de buurt van Hoorn, omdat hun moeder daar woont. Maar het hoeft niet. Wilt u meer weten, bel dan met Marianne 088 124 16 10 of vul dit formulier in.

De volgende informatie avond is op 10 november in ALKMAAR.

Wij zoeken ook pleeggezinnen op TEXEL
Op 29 november organiseert Parlan een informatie middag op Texel.
Van 14.00-16.00 uur in De Buureton.
Leuk als u erbij bent. U kunt zich hier aanmelden.

Veelgestelde Vragen

Kan iedereen pleegouder worden?Wilt u pleegouder worden, dan moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld tenminste 21 jaar zijn. Parlan vraagt voor u een verklaring van geen bezwaar aan bij de Raad voor de Kinderbescherming. Wat betreft de samenstelling van uw gezin zijn er geen voorwaarden. U kunt gehuwd of alleenstaand zijn, wel of geen kinderen hebben. Uw leefsituatie dient stabiel te zijn en het is belangrijk dat u een kind structuur, warmte en veiligheid kunt bieden. En dat u tijd en ruimte heeft om voor een pleegkind te zorgen.
Wat zijn de rechten van ouders als hun kind in een pleeggezin woont?Ouderschap is het exclusieve recht van ouders en is niet overdraagbaar. Ouders hebben recht op informatie over hun kind. Daarnaast worden ouders betrokken bij het opstellen van het trajectplan. Daarin zijn termijnen en doelen van de hulpverlening en de afspraken, bijvoorbeeld over een bezoekregeling, vastgelegd.
Hoe verloopt de samenwerking tussen ouders en pleegouders?Een goede communicatie en samenwerking zijn voor een pleegkind heel belangrijk. Ouders houden een belangrijke rol in het leven van hun kind. De pleegzorgwerker helpt bij het bespreken van de wederzijdse verwachtingen en het maken van afspraken.
Wat is het verschil tussen vrijwillig en justitieel?Als u zelf hulp heeft gezocht en u stemt in met de plaatsing van uw kind in een pleeggezin, is dat een vrijwillige plaatsing. Als de kinderrechter beslist dat uw kind in een pleeggezin wordt geplaatst, dan noemen we dat een justitiƫle plaatsing.
Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
TEL: (088) 124 00 00
Facebook Twitter