Lettergrootte: A A A

Pleeggezin gezocht

‘Mijn broer en ik houden van dansen’
Noamie (12) en Noa (5,5) zoeken en pleeggezin

Noamie: "De rechter vindt dat het beter is als mijn broertje en ik in een pleeggezin gaan wonen. Dat is heel moeilijk voor mamma en ons. Ik zit in groep 8 en Noa zit in de kleuterklas van een speciale school. Soms begrijpt hij dingen moeilijk.

Wij zoeken een pleeggezin waar we mogen dansen. Mijn broertje danst het liefst op ‘Doe de Kanga’. Ik dans ook, houd van trampolinespringen en ik zit op turnen. Daar ben ik best goed in. Mijn broertje is lekker druk en gek op beesten. Zelfs mieren vindt hij leuk!
 
We zoeken op korte termijn een pleeggezin voor Naomie en Noa. Het liefst in de buurt van Hoorn, omdat hun moeder daar woont. Maar het hoeft niet. Wilt u meer weten, bel dan met Marianne 088 124 16 10 of vul dit formulier in.

Pleegzorg blijft nodig. Ook in 2015
Vanaf 1 januari 2015 valt Jeugdzorg, en dus ook pleegzorg, onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. Ons doel is het onderwerp hoog op de agenda van de politiek te krijgen. En natuurlijk doen we het ook om aan te geven dat er altijd pleegouders nodig zijn.

Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. In de afgelopen tien jaar is het aantal kinderen dat gebruik maakt van pleegzorg verdubbeld.

Parlan pleegzorg heeft in 2013:
824 pleegkinderen* met ruim 550 pleeggezinnen geholpen.
Regio Kop van NH                              215 pleegkinderen
Regio Noord-Kennemerland               275
Regio West-Friesland                         242
Overig:                                                  92
*Pleegkinderen: aantal naar regio van herkomst. Dat betekent de woonplaats van het pleegkind.

Klik op de datum om u op te geven voor de volgende informatie avond op 27 oktober in Alkmaar.

Bekijk hier een filmpje over een pleegkind.
Bekijk hier een filmpje over een moeder van een pleegkind
Lees hier het artikel van Zahra (13) die sinds anderhalve maand bij pleegouders Jesse en Marijke woont. NHD, 3 oktober 2014.

Veelgestelde Vragen

Kan iedereen pleegouder worden?Wilt u pleegouder worden, dan moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld tenminste 21 jaar zijn. Parlan vraagt voor u een verklaring van geen bezwaar aan bij de Raad voor de Kinderbescherming. Wat betreft de samenstelling van uw gezin zijn er geen voorwaarden. U kunt gehuwd of alleenstaand zijn, wel of geen kinderen hebben. Uw leefsituatie dient stabiel te zijn en het is belangrijk dat u een kind structuur, warmte en veiligheid kunt bieden. En dat u tijd en ruimte heeft om voor een pleegkind te zorgen.
Wat zijn de rechten van ouders als hun kind in een pleeggezin woont?Ouderschap is het exclusieve recht van ouders en is niet overdraagbaar. Ouders hebben recht op informatie over hun kind. Daarnaast worden ouders betrokken bij het opstellen van het trajectplan. Daarin zijn termijnen en doelen van de hulpverlening en de afspraken, bijvoorbeeld over een bezoekregeling, vastgelegd.
Hoe verloopt de samenwerking tussen ouders en pleegouders?Een goede communicatie en samenwerking zijn voor een pleegkind heel belangrijk. Ouders houden een belangrijke rol in het leven van hun kind. De pleegzorgwerker helpt bij het bespreken van de wederzijdse verwachtingen en het maken van afspraken.
Wat is het verschil tussen vrijwillig en justitieel?Als u zelf hulp heeft gezocht en u stemt in met de plaatsing van uw kind in een pleeggezin, is dat een vrijwillige plaatsing. Als de kinderrechter beslist dat uw kind in een pleeggezin wordt geplaatst, dan noemen we dat een justitiƫle plaatsing.
Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
TEL: (088) 124 00 00
Facebook Twitter