Lettergrootte: A A A

Begeleiding

Individuele begeleiding Als stagiaire word je begeleid door een bevoegde beroepskracht. Gemiddeld een keer in de twee weken voer je een begeleidingsgesprek. Jouw praktijkbegeleider is verantwoordelijk en aanspreekpunt voor de opleiding. Volgens de afspraken met de opleiding is er twee tot drie keer per jaar tussen jou, de praktijkbegeleider en de opleiding een gesprek om te evalueren, af te stemmen en vervolgafspraken te maken.
De stagebegeleider werkt onder verantwoordelijkheid van de leidinggevende van de betreffende afdeling.

Stagebijeenkomsten en trainingonderdelen Stagiaires krijgen vijf gezamenlijke stagebijeenkomsten gecombineerd met trainigsonderdelen. Hierin komen de algemene beleidsuitgangspunten van Parlan aan de orde, is er ruimte voor reflectie en informatie-uitwisseling. Soms nodigen we gastsprekers uit.
In de trainingsonderdelen komen de methodieken die Parlan gebruikt aan de orde, zoals competentievergrotend werken en systeem gericht werken. Door te stoeien met belangrijke thema’s binnen Parlan wordt er geproefd aan de praktijk van de Jeugd & Opvoedhulp.
Stagebijeenkomsten en trainingsonderdelen én individuele begeleidingsgesprekken vallen binnen de stage-uren en zijn dus verplicht.

 

Stagiaires van Transferium (gesloten jeugdzorg) krijgen een extra bijeenkomst van 2 dagen fysieke begrenzing en een open boek tentamen over jeugdrecht. Een uitnodiging hiervoor ontvang je via de trainer van Transferium.

Stagebijeenkomsten en individuele begeleidingsgesprekken vallen binnen de stage-uren en zijn dus verplicht.

Je krijgt een uitnodiging voor de stagebijeenkomsten en trainingsonderdelen met data en locaties. Tegelijk ontvang je de informatiemap zodat je je tevoren op de bijeenkomsten kunt voorbereiden.
Als er tussentijdse veranderingen zijn, kun je die lezen op het intranet, de teamsite, van Parlan.

 

update 12nov12

Veelgestelde Vragen

Hoe en wanneer kan ik me aanmelden voor een stageplek?Wanneer jij je kunt aanmelden, staat op de website bij professionals, stage. Je moet je dan registreren op de pagina ‘Werken bij Parlan’. Nadat je een nieuw account voor je zelf hebt aangemaakt koppel je je aan de vacature voor stagiaires. Je sollicitatie wordt enkel in behandeling genomen als je solliciteert via onze website. Lees ook het kopje "aanmelding en selectie" onder stagelopen bij Parlan.
Kan ik al in het tweede jaar stage lopen?Nee. In principe pas in het derde jaar. Uitzonderingen zijn wel mogelijk, bijvoorbeeld bij een verkorte opleiding.
Kan ik een open sollicitatie sturen?Ja, dat kan. Je kunt je registreren en je gegevens achterlaten op de pagina Professionals/werken bij Parlan. Je gegevens worden opgenomen in een bestand van sollicitanten.
Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
TEL: (088) 124 00 00
Facebook Twitter