home
      

Geacht gemeenteraadslid,

Welkom bij de eerste nieuwsbrief van ons aan gemeenteraadsleden!
 
Als jeugdhulp aanbieder in uw gemeente, willen wij u periodiek informeren over belangrijke ontwikkelingen binnen de jeugdhulp in het algemeen en binnen Parlan in het bijzonder.
 
Parlan biedt Jeugdhulp in alle gemeenten van de regio's Alkmaar, West-Friesland, Kop van Noord-Holland, IJmond en Zuid-Kennemerland.
 

Wat doet Parlan Jeugdhulp

Het gaat goed met heel veel kinderen in Nederland. Gelukkig. Het is alleen niet altijd even makkelijk om kinderen groot te brengen. Iedereen komt er problemen bij tegen. Kleine en grote. Soms lopen de problemen zo hoog op, dat het kind en zijn ouders goed hulp kunnen gebruiken om de problemen aan te pakken.
 
Veel ouders voelen het als er iets met hun kind aan de hand is. Wat er precies aan de hand is, weten ze vaak niet. Soms wordt het thuis zichtbaar, soms in de kinderopvang of op school. Druk, boos, somber, op zichzelf of juist heel uitbundig, wat is ‘normaal’ en wat niet?
 
Samen met het kind en zijn gezin zoeken we uit wat er aan de hand is en hoe we de problemen het beste kunnen begrijpen. Wat is er nodig? En waar is het nodig? Wij stemmen onze hulp af op hun behoeften. Daar betrekken we ook andere belangrijke personen rondom het kind en zijn gezin bij. En dat doen we het liefst zo normaal mogelijk, op de plek die vertrouwd is voor een kind. Dat is thuis, op de kinderopvang, op school.
 
Meestal lopen onze hulpverleners een tijdje mee totdat kind en ouders weer zelfstandig verder kunnen. Soms is er echter meer nodig. Het uitgangspunt ‘kinderen horen thuis op te groeien’ is niet altijd haalbaar, omdat de veiligheid of de gezonde ontwikkeling van het kind in het geding is. We helpen dan een ‘ander thuis’ te vinden. Een plek waar het kind gezien wordt en gewaardeerd. Tijdelijk, of voor een wat langere periode.
 
Jong volwassenen willen graag op eigen benen staan. Voor een deel van de jongeren is dat echter niet vanzelfsprekend. Zij kunnen voor school, werk of leren zelfstandig wonen terecht bij ons zodat ze met meer vertrouwen hun toekomst tegemoet gaan.
 
Mariëtte Vos-Lambooy
bestuurder
 

 

 

Uw contactpersonen

 
 • Directeur Anita Grotenhuis, mail
  Regio West-Friesland en Kop van Noord-Holland

 • Directeur Renée Middel, mail
  Regio's Zuid-Kennemerland/IJmond en Alkmaar, Jeugdhulp in Gezinsvormen, Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen, Crisishulp, Daghulp en Uitwijkhuizen regio Alkmaar

 • Directeur Vita Cosse, mail
  Regio Alkmaar

 • Directeur Vrank Post, mail
  Transferium Jeugdzorg

 • Directeur Marion Oude Booyink, mail
  Bedrijfsvoering

 • Bestuurder Mariëtte Vos-Lambooy, mail

 

E-magazine van Jeugdzorg Nederland

Raadsleden zijn aan zet bij het vormgeven van het lokale jeugdzorgbeleid. Jeugdzorg Nederland helpt ze op weg in de complexe wereld van jeugdbescherming en jeugdhulp met het e-magazine ‘Jeugdzorg voor gemeenteraadsleden’. Het e-magazine bevat interviews met wethouders, verhalen uit de praktijk, verwijzingen naar onze partners en naar relevante websites en artikelen voor meer verdieping. In het magazine adviseren we raadsleden om voor de lokale inkleuring contact op te nemen met jeugdzorgorganisaties die lokaal en regionaal actief zijn.

U leest het e-magazine hier: ditisjeugdzorg.nl

 

Keer terug naar uw mail om het volgende bericht in de nieuwsbrief van Parlan te lezen.


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk