home
      

AZ nodigt pleeggezinnen uit voor bekerwedstrijd AZ-VVV

 

AZ geeft 100 vrijkaarten weg voor de bekerwedstrijd AZ-VVV op 31 oktober. De dag dat de week van de pleegzorg start. Pleeggezinnen van de zorgaanbieders uit de regio Alkmaar van Parlan Jeugdhulp, Kenter Jeugdhulp en William Schrikker konden zich hiervoor inschrijven.
 
Van 31 oktober t/m 7 november is de Week van de Pleegzorg

Met de jaarlijkse actieweek vraagt Pleegzorg Nederland aandacht voor het belang van pleegzorg. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig, voor de pleegkinderen van nu maar ook die van de toekomst. Het doel is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven

 

Samenwerking sportverenigingen

Met de actie ‘Doneer je sporthek’ werkt Pleegzorg Nederland dit jaar samen met het sportverenigingen voor de werving van nieuwe pleegouders. Sportclubs kunnen op een simpele manier een bijdrage leveren aan de campagne Supergewone mensen gezocht door hun sporthek beschikbaar te stellen voor een spandoek. Overal in Nederland helpen sportverenigingen zo mee aan de werving van nieuwe pleegouders.
 

AZ stelt ook led boarding beschikbaar

De aanpak van AZ is letterlijk ‘groots’. Ze stellen hun grootste led boarding beschikbaar tijdens de week van de pleegzorg. Deze hangt aan de buitenkant van het stadion en is onderscheidend op het gebied van licht, beweging en flexibiliteit. Hierdoor behaalt pleegzorg maximale attentie- en exposurewaarde. Samen met AZ directeur Robert Eenhoorn geeft wethouder Elly Konijn-Vermaas een druk op ‘de rode knop’ op de grasmat in het Afas stadion. Zij zetten daarmee de LED-boarding in en buiten het stadion live. We houden nog even geheim hoe dat er uit ziet. Daarna kunnen pleeggezinnen genieten van een spannende bekerwedstrijd tussen AZ-VVV.
 

Alkmaar zoekt nieuwe pleeggezinnen

In Alkmaar wonen 85 pleeggezinnen. Toch zoekt de gemeente Alkmaar, samen met de pleegzorgaanbieders, naar nieuwe pleeggezinnen. Er zijn namelijk nog steeds kinderen die wachten op een plek in een pleeggezin. Zoals voor Jayden (bijna 2) voor wie een pleegzorgaanbieder een pleeggezin zoekt waar hij twee weekenden per maand mag logeren, maar ook voor drie kinderen uit één gezin: Nick (7), Jari (2) en hun zus Carry (4) jaar.

Kijk voor meer verhalen over pleegzorg op de website www.supergewonemensengezocht.nl 

De Week van de Pleegzorg is onderdeel van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’ die loopt tot eind 2018. De campagne is financieel mogelijk gemaakt door Kinderpostzegels en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 

Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk