home
      

persbericht gemeente Medemblik

Scholen doneren hek voor meer pleeggezinnen

Het aantal pleegouders in Nederland daalt. Daarom is gemeente Medemblik gestart met de campagne ‘Doneer je schoolhek’. Achttien scholen stellen hun hek beschikbaar om meer pleegouders te werven. Wethouder Dirk Kuipers hing het eerste spandoek op, samen met een paar handige leerlingen van de Maria Bernadetteschool in Medemblik. 
Pleegouders gezocht
 
De gemeente vraagt aandacht voor het tekort aan pleegouders. In Noord-Holland Noord wachten al meer dan vijftig kinderen op een passend pleegzin. Nieuwe pleegouders zijn dus heel hard nodig. Met de campagne hoopt gemeente Medemblik dat meer mensen er over nadenken of de rol van pleegouder voor hen is weggelegd. Tijdens een vrijblijvende informatieavond op 3 juli kunnen mensen meer informatie krijgen over wat het inhoudt.
 

Wat is pleegzorg?

Pleegzorg is een vorm van hulp waarbij een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen. Zeven dagen per week of af en toe een weekend of vakantie. Voor korte of voor langere tijd. Dankzij pleegzorg kunnen kinderen in een natuurlijke gezinssituatie opgroeien. Zij leven daar hun gewone leven en groeien op zoals andere kinderen. Juist de alledaagse dingen delen met elkaar, dat is de kracht van pleegzorg. Pleegouders worden voorbereid op hun rol en krijgen begeleiding.
 

Informatiebijeenkomst

Benieuwd wat het betekent om pleegouder te worden? Geïnteresseerden kunnen een gratis informatiepakket opvragen bij www.pleegzorgparlan.nl. Of op dinsdag 3 juli naar de informatieavond over pleegzorg komen. De avond is van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis in Wognum. Aanmelden kan via pleegzorg@medemblik.nl.
 
Noot voor de redactie
Meer informatie bij Yildiz Jonkers, Communicatieadviseur, via telefoonnummer: (0229) 85 6391 of per e-mail: communicatie@medemblik.nl.
 
De gemeente Medemblik heeft een eigen websitepagina over pleegzorg. https://www.medemblik.nl/zorg-werk-en-inkomen/wat-is-pleegzorg/
 

AANMELDEN INFOAVOND 3 juli

Gemeentehuis Medemblik 

3 juli 19.30 uur


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk