home
      

Op zoek naar pleegouders in Heerhugowaard

Heerhugowaard - De basisscholen in Heerhugowaard hebben van ons een mail ontvangen met de vraag of ze een spandoek aan hun schoolhek willen hangen om zo aandacht te vragen voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Er zijn al een paar aanmeldingen.
 
Meggelien de Weijer van pleegzorg Parlan: ‘Scholen bouwen elke dag mee aan de toekomst van de kinderen in onze gemeente. Dat is geweldig! Want ieder kind verdient een veilige, kansrijke toekomst. Helaas is dit niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Sommige kinderen kunnen door omstandigheden tijdelijk niet thuis wonen. Gelukkig zijn er pleegouders, die deze kinderen dan een tijdelijk een ander thuis bieden. Bij Parlan alleen wachten al ongeveer 50 kinderen op een passend pleeggezin. Daarom is deze actie zo belangrijk.’
 
Margriet Hoekstra, directeur Liereland in Alkmaar waar de actie in januari plaatsvond: ‘Scholen zorgen, net als pleegouders, voor een warme en veilige plek waar kinderen zich kunnen ontwikkelen en thuis voelen. Als school steunen wij daarom de actie ‘doneer je schoolhek’ om pleegouders te werven. Ik hoop dat ouders zich afvragen ‘Waarom zou ik het niet doen?’
 
Scholen in Heerhugowaard kunnen zich in mei aanmelden voor een spandoek via pr.com@parlan.nl In mei komen medewerkers naar Heerhugowaard om de spandoeken op te hangen.

Op dinsdag 5 juni om 19.30 uur is een infoavond over pleegzorg (locatie volgt). U kunt zich hier opgeven. Deze avond wordt u aangeboden door de pleegzorgaanbieders Parlan Jeugdhulp, Kenter Jeugdhulp, William Schrikker en het Leger des Heils in nauwe samenwerking met pleegouders van Texel.


 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk