home
      

Theaterorganisatie Op Roet  genomineerd voor Europese cultuurprijs

-Hoorn- Theaterorganisatie Op Roet is genomineerd voor een Europese prijs voor culturele activiteiten. Theatermakers Ingrid Doctor en Lyda Tijsen van Op Roet maken een kans op de prijs voor de voorstelling Ed van Hoorn/Fuck the System die zij in 2017 opvoerden. De voorstelling had de gebeurtenissen rondom vluchtelingenkampen in het Midden Oosten als bron. In de cast van 40 spelers/zangers waren 20 nieuwkomers.
De voorstelling activeerde veel Hoornaars om met nieuwkomers in contact te komen.

Dat enthousiasme is gebleven! Van de week hebben 2 jongeren meegedaan met de Dag van de Ontmoeting in Hoorn. In een ongedwongen sfeer praatten 15 nieuwkomers en 15 Nederlanders met elkaar over wonen, werken, waar word je blij van etc. Alles in het Nederlands.

Het past precies in de opzet van Ingrid en Lyda om Nederlanders in contact te brengen met nieuwkomers. En omgekeerd natuurlijk. Door met elkaar in gesprek te gaan oefenen de nieuwkomers de Nederlandse taal. En dat in een superleuke sfeer. 

Win win dus.

Mohammed en Yayga waren de eerste jongeren van het Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen project van Parlan die dit meemaakten. Zij hebben genoten. Over een tijdje volgt een nieuwe bijeenkomst waar we zeker weer van de partij zijn.

Top vrouwen die Ingrid Doctor en Lyda Tijsen!


Foto: Eline Koster

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk