home
      

De week van de Pleegzorg / Parlan activiteiten

 
Van 31 oktober t/m 7 november is de 4e landelijke Week van de Pleegzorg.
Met de jaarlijkse actieweek vraagt Pleegzorg Nederland samen met de 29 pleegzorgaanbieders in Nederland aandacht voor het belang van pleegzorg. Natuurlijk doen wij dit jaar ook weer mee!


Doneer je sporthek (voor pleegzorg)

Samen met gemeenten, collega's en pleegouders vragen we sportclubs om een spandoek aan hun hek te hangen om zo aandacht te vragen voor pleegzorg. De oproep stond ook in het Noordhollands Dagblad.
Wil je jouw sporthek doneren, geef je op via www.doneerjesporthek.nl
 

Evenement voor pleeggrootouders, 31 oktober

Pleegouderschap is van alle leeftijden. De landelijke Stichting Pleeggrootouders opent dit jaar de week van de pleegzorg bij Jeugddorp De Glind. Pleeggrootouders van Parlan hebben een uitnodiging ontvangen via hun pleegzorgbegeleider. Het campagneteam van Pleegzorg Nederland heeft geregeld dat het team van Lucky Ajax met oud-voetballers Sjaak Swart en vrienden een partijtje voetbal spelen met de grootouders en kleinkinderen die aanwezig zijn.
 
Kleding- en goederenmagazijn ‘Je mag er zijn’ in Noord-Scharwoude organiseert voor pleeggrootouders een koffieochtend op maandagmorgen 5 november.
 

Pleeggezinnen regio Alkmaar naar bekerwedstrijd AZ-VVV op 31 oktober

AZ geeft 100 vrijkaarten weg voor de bekerwedstrijd AZ-VVV op 31 oktober. Pleeggezinnen uit regio Alkmaar van Parlan Jeugdhulp, Kenter Jeugdhulp en WSG konden zich hiervoor inschrijven. AZ stelt van 31 oktober t/m 7 november ook hun ledboarding aan de buitenkant van het stadion en boven het goal beschikbaar voor een boodschap over pleegzorg. 

 
Lancering boek over crisispleegzorg ‘Laat maar komen’, 2 november

Een boek over crisisopvang van pleegpubers. Het boek is geschreven door crisispleegouders Kim Postma en Rene Wokke († 2018). Op uitnodiging voor pleegouders, gemeenten, professionals.
Organisatie: Spirit pleegzorg
Parlan heeft een aantal exemplaren aangeschaft voor de werving van crisispleegouders.

 
Duinrell, 3 en 4 november

Op 3 en 4 november kunnen pleeggezinnen uit heel Nederland voor €5,- p.p. naar Duinrell. Er zijn begin oktober ca. 5500 kaartjes verkocht voor beide dagen van het weekend. Bij Parlan hebben 59 pleeggezinnen zich aangemeld.

 
Mail naar raadsleden

Pleegzorg is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Ook van gemeenten. Er zijn dit jaar weer nieuwe wethouders en raadsleden gestart. Tijd om ze kennis te laten maken met pleegzorg! We sturen ze een mail met een poster. Op de poster staat het aantal pleeggezinnen per gemeente. We informeren ze ook over het aantal pleegkinderen in hun gemeente en het aantal kinderen dat wacht op een passend pleeggezin.

 
Inspiratieboom

Werkmeester Erik van Rhoon is met jongeren van Voor-Werk druk bezig met het maken van een inspiratieboom. De inspiratieboom maakt jong en oud nieuwsgierig en nodigt uit om even naar toe te gaan,  aan te raken en inspirerende teksten te ontdekken. Het doel is een eerste kennismaking met pleegzorg. Weet jij nog een goede plek om de boom neer te zetten in de week van 31-10 t/m 07-11? Geef het door aan pr.com@parlan.nl

 
Gemeenten

De meeste gemeenten waarmee we samenwerken plaatsen een online banner op hun website, zetten een roll up banner in het gemeentehuis en plaatsen een artikel of interview met een pleeggezin op hun gemeentepagina in de krant. We zijn er trots op dat gemeenten hierin met ons samenwerken.
 
Meggelien de Weijer
Coördinator Week van de Pleegzorg
 
Evelien Priester
Pr.com bij bij Kennis- en Informatie Centrum Jeugd
 
Pr-club regio: Jorien van der Linden (team pleegzorg Kop), Yomini Swart (team pleegzorg West-Friesland, Stefan Sikking (team pleegzorg Alkmaar), Edsel Maars (team pleegzorg Servicepunt)
 
Secretariaat pleegzorg: Jacqueline Admiraal en Liesbeth Karsten
 
 
 

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk