home
      

Jongeren uit de pleegzorg ontmoeten elkaar 

20 jongeren uit pleegzorg, 3 JongWijzers, 3 Parlanners, een stapel pizza's en laserguns... ingrediënten voor een topmiddag! 
 
Eén voor één druppelen de jongeren binnen bij lasertag Alkmaar. Ze kennen elkaar niet, alleen uit de appgroep die sinds het ontstaan overuren draait. Al gauw is de ruimte gevuld en ontstaan de eerste gesprekken.
 
We maken 4 teams. Zodra de eerste teams terugkomen na een batlle is de sfeer nog levendiger; "Hoeveel kills had jij?", "Ik had er 3 tegelijk!", "zat jij achter die vlag?!". Ze overleggen over tactieken en lachten om successen en missers. Van de voetbaltafel die er staat wordt gretig gebruik gemaakt. Naarmate de dag vordert, komt hier en daar ook het wonen in een pleeggezin aan de orde. JongWijzers vertellen wat van hun verhaal, jongeren herkennen en vertellen hun ervaring.
 
Aan het einde zijn er prijsuitreikingen; Hoogste score, beste team, grootste groei. Alles wordt met gejuich ontvangen. Dan arriveert er een enorme berg Domino's pizza's. Er wordt gretig aangevallen 'Ik heb echt onwijs honger!' en de sfeer is goed. JongWijs vertelt nog wat meer over wat zij kunnen doen en vraagt waar de groep behoefte aan heeft.
 
Op de vraag of ze nog eens willen afspreken roepen ze  unaniem JAAAAA!!. Ze onderzoeken de mogelijkheden. Deze dag was gesponsord door Nationaal Fonds Kinderhulp maar mogelijk hebben ze zelf low budget ideeën voor de toekomst? De jongeren reageren met 'gewoon een keer ergens chillen' 'Een keer over de streep doen', 'allemaal wat te snacken meenemen'.. Ideeën en motivatie genoeg... Dus wordt vervolgd!
 
 
Een eerste mogelijkheid voor jongeren om elkaar te ontmoeten is op een bijeenkomst van de Jongerenraad Parlan op donderdag 9 november. Meedenken over de stem van de jongere bij Parlan en jeugdhulp en het uitbreiden van de jongerenraad. Tijd 17:00 – 19:00, Voorwerk, De Vork 20, Heerhugowaard.
 
Margriet Anker, cliëntenparticipatie

 

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk