Wendy en Edwin kozen bewust voor pleegouderschap
home
      

‘Op het podium schittert ze’

Wendy en Edwin kozen bewust voor pleegouderschap

Eén brok pit. Dat is de negenjarige pleegdochter van Wendy Slotemaker. Is ze lief, dan is ze grenzeloos liefdevol en liggen er duizend kusjes in het verschiet. Is ze boos…berg je! Als deze temperamentvolle dame iéts nodig heeft is het rust en regelmaat. En dat is precies wat ze krijgt bij Wendy en haar man Edwin in een oud Noord-Hollands dorpje.

“Het is wel eens lastig als een vriendinnetje vraagt of ze na school wil spelen, want dat kan niet altijd”, bekent Wendy. “School geeft al zo veel prikkels dat ze echt moet bijkomen. Daarom proberen we zoveel mogelijk rust in te bouwen. Ze ligt elke avond om half zeven in bed. Toch moet ik haar steevast ‘s ochtends wakker maken uit een diepe slaap.”

Wendy en Edwin hadden al een zoon toen ze besloten pleegouders te worden. “We hadden voor een tweede eigen kindje kunnen gaan, maar kozen heel bewust voor pleegouderschap. Er zijn zoveel kinderen die niet meer bij hun ouders kunnen wonen, terwijl er een schrijnend tekort aan pleegouders is. Zo kwam onze pleegdochter op éénjarige leeftijd bij ons en ze blijft in principe minimaal tot haar achttiende levensjaar bij ons wonen. We kozen voor de opvoedingsvariant, want een langdurig verblijf vinden we stabieler voor onze zoon, die inmiddels veertien is. Ik vind het waardevol om hem mee te geven dat sommige kinderen het moeilijk hebben. Ze zijn gek op elkaar en kunnen samen lachen én botsen.”

Hoewel de beginjaren pittig en intensief waren, gaat het goed met haar. “De prestaties op school zijn goed. Ik geniet van de ontwikkelingen die ze doormaakt, want in veel situaties kan ze zich goed redden. Inmiddels heb ik een opleiding pedagogiek gevolgd en wordt ons gezin binnenkort uitgebreid met nog een pleegkind. Ik vind het zo’n uitdaging om zulke kinderen op weg te helpen naar een mooie toekomst. Daar doe ik het allemaal voor.

Denk er vooral niet te makkelijk over, want we hebben veel uitdagingen moeten overwinnen. Inmiddels hebben we goed contact met haar vader en voeden we haar eigenlijk met z’n drieën op. Onlangs zagen we met z’n drieën haar optreden in een musical vol zang, dans en toneel. Op het podium schittert ze en komt haar expressieve karakter helemaal los. Een prachtig gezicht waar we allemaal van genoten!”
 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk