home
      

Gelukt.

Sem (12) zoekt een pleeggezin in Enkhuizen 

Sem kan niet thuis wonen vanwege de persoonlijke problemen van zijn moeder. Zijn vader kent hij niet. Hij heeft een broertje dat in een ander pleeggezin woont.

 

Aandacht hebben we allemaal nodig maar Sem ietsje meer dan een ander. Hij heeft namelijk moeite om zich te hechten. Positieve ervaringen helpen hem. Hij geniet zichtbaar van de 1 op 1 momenten met zijn pleegouders. Samen boodschappen doen, koken of een spelletje doen. Ook het voorleesmoment voor het slapen gaan is iets waar hij van geniet.

 

Sem zit op judo en is daar ook goed in. Zijn leraar zegt dat hij talent heeft. Hij heeft onlangs de blauwe band gehaald. Daarnaast speelt muziek een belangrijke rol in zijn leven. Hij wil graag DJ worden. Hij kan met een koptelefoon op ook echt even tot rust komen.

 

Een dagplanning helpt Sem om zelfstandig aan de slag te gaan. Hij is gewend om mee te helpen in de huishouding. Zo ruimt hij zijn eigen kamer op en doet zijn was in de wasmand. Bij schoolwerk heeft hij wel sturing nodig. 

 

Sem vindt het moeilijk om vriendschappen aan te gaan. Hij reageert jaloers op broertjes en zusjes en gaat de concurrentie met ze aan. Op school kan hij met al zijn klasgenoten opschieten maar hij gaat zelf weinig echte vriendschappen aan.

Wij zoeken een pleeggezin, bij voorkeur zonder kinderen, in Enkhuizen of omgeving zodat Sem naar het RSG Enkhuizen kan gaan. Sem heeft hechtingsproblematiek en krijgt hiervoor hulp. De nieuwe pleegouders krijgen training  zodat zij weten hoe ze het beste kunnen reageren op gedrag dat hoort bij hechtingsproblematiek. Sem ziet zijn moeder en/of broertje één keer per maand.


Wilt u meer weten over Sem, bel dan met Caroline (06) 52 71 27 02 of mail matchingpleegzorg@parlan.nl

 

 

De foto en naam zijn niet echt. Zijn verhaal wel.

 

Ik wil graag meer weten over Sem


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk