Nandy (16) zoekt pleeggezinnen
home
      

Nandy (16) zoekt pleeggezinnen 

Niet voor zichzelf maar voor een kind dat tijdelijk niet thuis kan wonen

Nandy vindt het belangrijk dat er meer pleeggezinnen komen: “Ik woon sinds mijn tweede in een pleeggezin. Ik gun andere kinderen ook zo een thuis.
 

Grote familie

Toen mijn zus en broer en ik niet meer thuis konden wonen, ben ik meteen naar Klaas en Lia gebracht. Ik was nog heel jong. Mijn broer en zus woonden eerst in een kindertehuis en konden later gelukkig ook naar een pleeggezin. Ik woonde dan wel niet bij mijn broer en zus, maar ben gelukkig wel met ze opgegroeid. Ik logeerde vaak bij ze. Nu bellen en zien elkaar regelmatig. Mijn moeder woont op Curaçao en met het tijdsverschil is het lastig om goed contact met haar te onderhouden. Mijn vader heeft het druk, maar ik zie hem steeds vaker. Dat vind ik fijn. Naast mijn eigen familie ben ik ook familie met Klaas, Lia, hun kinderen en met mijn pleegzus.
 

Mijn Toekomst

Ik maak eerst mijn school af. Nog 1 jaartje en dan ga ik een vervolgopleiding doen. Later wil ik graag een goede baan waar ik met plezier kan werken en een gezin met twee kinderen. Ik denk niet dat ik zelf pleegouder word. Als ik naar mezelf kijk, dan weet ik niet of ik dat wel aan kan. Ik ben niet zo sterk als Klaas en Lia.
 

Oproep voor nieuwe pleeggezinnen

Ik vind dat kinderen die niet thuis kunnen wonen een nieuwe start verdienen. Ik heb blij dat ik vanaf het begin in een gezin heb gewoond en dat gun ik anderen ook. Pleegkinderen zijn heus niet altijd anders dan kinderen die gewoon thuis opgroeien. Ieder kind is weer anders.
 
 
 

Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk