Themabijeenkomst over hechting
home
      

Themabijeenkomst voor pleegouders over hechting

Een pleegouder over de avond:

"Interessant, boeiend en leerzaam was de avond voor pleegouders over hechting. Suzan Terweij, verbonden als hoofd behandeling aan Parlan was de spreekster van vanavond. Zij is o.a. gz-psycholoog en gespecialiseerd in hechting. Een enthousiaste spreekster die duidelijk een hart voor mensen en kinderen heeft met hechtingsproblemen. Er was een grote opkomst en de zaal was echt vol!

Wij vonden het een bemoedigende avond om als pleegouders bij te wonen. De spreekster vertelde o.a. hoe we situaties bij kinderen met hechtingsproblemen kunnen benaderen, hoe we emoties kunnen reguleren en ontstressen en hoe we allemaal onze pleegkinderen kunnen coachen en kunnen aanmoedigen en hoe belangrijk het is om hun zelfbeeld te vergroten en hoe we dat kunnen doen.

Er werden heel veel vragen gesteld. Velen herkenden zich in wat de spreekster vertelde of in de vragen van andere pleegouders. En dat riep ook weer goeie vragen op. De avond was eigenlijk veel te kort en het onderwerp te boeiend. Het was mooi om weer nieuwe dingen te leren, inzichten te krijgen en om andere dingen die we eerder bv. op een traumatraining of op een trainingsavond hoorden, weer opnieuw te horen omdat het in de fase waar we nu zitten met onze pleegzoon weer een ander licht geeft. Er zijn zeker weer wat ‘muntjes’ gevallen…

Wij zijn sinds 1,5 jaar fulltime pleegouders, dus nog kersvers  en wij ontdekken dat het echt fasen zijn waar we doorheen gaan. Soms denken we aardig al wat kennis opgedaan te hebben en dan hebben we weer het idee dat we er nog maar zo weinig van af weten.

De spreekster erkende dat hoe goed we ook ons best doen, we ook maar gewoon mensen zijn onze harten gaan uit naar onze pleegkinderen en enkel met dat gegeven zijn we zeker al op de goeie weg. Wij kunnen iedereen aanraden om naar een volgende avond te gaan over hechting. Een volgende avond zijn wij er in ieder geval weer bij."

Peter en Robina Gutter

Aanmelden themabijeenkomst 21 januari 2020 | Lezing: pleegouder Inge Vandeweege | Tijd 19.30 uur | Locatie: Centraal bureau in Alkmaar


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk