Jongerenraad gaat bij jongeren langs
home
      

Parlan heeft een jongerenraad!

Ik ben Michelle, lid van de jongerenraad bij Parlan.
 
De jongerenraad bestaat uit ongeveer 6 jongeren die allemaal te maken hebben, of te maken hebben gehad, met Parlan. Wij bespreken alle moeilijkheden of verbeterpunten waar wij en andere jongeren mee zitten (of zaten). Dat kan over van alles gaan: over slechte wifi maar ook over financiële moeilijkheden of communicatie tussen jongeren en hulpverlener. Wij willen dat zowel de jongeren met behulp van de hulpverleners zo goed en soepel mogelijk hun traject doorlopen. 
 

Dit jaar pakken wij het anders aan!

Dit jaar gaan wij naar de jongeren toe. We zijn gestart bij Uitwijkhuis Toereppel in Enkhuizen. Wij hebben ons voorgesteld aan de jongeren die daar wonen, hebben verteld wat we doen en wat we met de jongerenraad willen bereiken. We hebben het over een aantal onderwerpen gehad zoals wifi, geld binnen de organisatie en binnen de pleegzorg, communicatie tussen jongeren en hulpverleners, met elkaar leren en elkaar beter leren kennen. Over deze onderwerpen discussiëren we en gaan we kijken wat we ermee kunnen doen binnen Parlan.
 

Jongerenraden uit Nederland wisselen info uit

Een keer in het jaar gaan we naar het Jeugdwelzijnsberaad. Zij organiseren elk jaar de uitwisseling tussen jongerenraden van jeugdzorginstellingen in Nederland. We bespreken thema’s waar we in het dagelijks leven mee te maken hebben en nemen steeds een kijkje bij een andere jeugdzorginstelling, omdat we om de beurt de bijeenkomst organiseren. Met zijn allen dragen we bij aan het verbeteren van de jeugdzorg in Nederland!
 

Kom bij de jongerenraad!

Wij zijn als jongerenraad zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Heb jij hulp bij Parlan of heb je hulp bij Parlan gehad en lijkt het je leuk om nieuwe mensen te leren kennen, te debatteren over herkenbare situaties of ken je jongeren die een steentje extra willen bijdragen aan de jongerenraad? Klik hier om je op te geven
 
Michelle, jongerenraad Parlan

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk