West-Friesland zoekt pleegouders
home
      

West-Friesland zoekt pleegouders

Kinderen verdienen een thuis. Ook als dat (even) niet bij hun eigen ouders kan. Pleegouders zijn gewone mensen die hun huis en hart openstellen voor kinderen die niet thuis kunnen wonen.

Pleegouder Danielle uit West-Friesland: "Ik vind de samenwerking met ouders altijd heel belangrijk. Als je hun verhaal kent, dan snap je vaak waarom het ze op dat moment niet lukt om voor hun kind te zorgen. Iedere ouder gunt zijn kind het beste. Maar soms gebeurt er iets in je leven, wil je wel maar kun je het niet door psychische problemen of doe je als ouders onhandige dingen, omdat je niet beter weet. Dan is het fijn als er pleegouders zijn die helpen door hun kinderen tijdelijk een ander thuis te bieden."

In principe kan iedereen die ouder is dan 21 jaar pleegouder worden, ongeacht je burgerlijke staat, culturele achtergrond, seksuele oriëntatie of financiële situatie. Pleegouders worden zorgvuldig voorbereid op hun taak als pleegouders. Danielle: "Ik vergelijk pleegouder worden wel eens met  zwanger zijn. Ik las alles over baby's maar als de baby er is, besef je pas de impact. Dat is met pleegzorg ook. Je kunt mensen voorbereiden op het pleegouderschap maar wat het inhoudt, besef je pas als je de eerste plaatsing hebt."

Je kunt zelf kiezen welke vorm van pleegzorg bij jouw gezin past. Crisispleegzorg, kortdurende of langdurige pleegzorg of vakantie en/of weekendpleegzorg. Danielle: "Wij kozen voor crisispleegzorg. Dat hectische en geregel past bij ons. Wij hebben nu 13 kinderen opgevangen en de meesten zijn terug naar huis gegaan. Ik heb mooie verhalen, veel geleerd en dat maak je niet mee als je geen pleegouder bent."

We organiseren samen met Spirit Jeugdhulp twee informatiebijeenkomsten in West-Friesland: 14 mei in Hoorn en 17 juni in Medemblik. 
 

 

Hieronder kunt u zich opgeven voor een infoavond over pleegzorg. De eerste stap om pleegouder te worden.

We willen dat kinderen “zo thuis mogelijk” opgroeien. Elk kind heeft recht op een liefdevolle en stabiele leefomgeving zodat het kind gezond, veilig en gelukkig op kan groeien.

Tijdens de informatiebijeenkomst vertelt een pleegzorgbegeleider u over

  • wat pleegzorg is
  • welke kinderen pleegzorg nodig hebben
  • welke kinderen wachten op een plek in een pleeggezin
  • de samenwerking met ouders
  • de stappen om pleegouder te worden

Een ervaren pleegouder vertelt u over haar ervaringen. U kunt van tevoren alvast wat informatie over pleegouder worden lezen.

Heeft u vragen? Stel ze gerust.
We zien u graag op een informatiebijeenkomst. Tot dan,
medewerkers Servicepunt Pleegzorg.
Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk