home
      

Vader Deg: “Ik gun mijn dochters dezelfde warme ervaring met de Kidszzzz club als ik”

Deg is vader van twee dochters en woont in de wijk Nieuw Den Helder. “Van mijn tiende tot mijn vijftiende was de Kidszzzzclub de plek waar ik na school en in de vakanties terecht kon. Ik heb nog steeds contact met de vrienden die ik toen daar heb gemaakt."

Deg maakte kennis met de Kidszzzzclub door zijn nieuwsgierigheid. “In de buurt waar ik voetbalde zag ik kinderen daar heengaan en die leken veel plezier te hebben. Ik sprak toen slecht Nederlands en wilde graag vriendjes om dingen mee te doen.” Deg stapte naar binnen en werd warm ontvangen. “Ik mocht meteen met de andere kinderen op de playstation meedoen.”
Hij maakt zijn eerste e-mailaccount bij de Kidszzzzclub en herinnert zich nog heel goed de uittapjes naar bijvoorbeeld de Efteling en Nemo. “Mijn wereld werd groter". Ik maakte kennis met andere plaatsen in Nederland en kwam alleen via die uitstapjes buiten Den Helder. Ik weet bijna zeker dat de Kidszzzzclub me weghouden heeft van op straat hangen, katte kwaad en foute vrienden. Gewoon door er voor mij te zijn!”

Inmiddels heeft Deg zijn leven goed op de rails. Hij heeft verschillende diploma’s behaald en werkt als hoofdelektricien. “Ik word ingezet voor grote projecten en kom weer op verschillende plekken door heel Nederland. En toch wil ik Nieuw Den Helder niet verruilen voor een andere plek. Het is mijn thuis en ik ben blij met de wijk.”

De cirkel is rond. Deg brengt zijn dochtertje regelmatig naar de Kidszzzzclub, voor activiteiten, vriendschappen en uitstapjes. Deg is er duidelijk over: “Ik gun mijn dochters dezelfde kansen en dezelfde warme ervaring van de begeleiders van de Kidszzzzclub als ik. Ze waren toen open, eerlijk en positief. Ik was altijd welkom en heb me goed kunnen ontwikkelen. Die sfeer voel ik nog steeds. Mijn dochtertje gaat het daar goed hebben!”


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk