Voorzitter van de Pleegouderraad, Bert Meijerink, neemt afscheid
home
      

Afscheid van POR-voorzitter Bert Meijerink

Zes en een half jaar geleden werd Bert gevraagd voor de Pleegouderraad (POR). De Por bestond toen al jaren uit dezelfde samenstelling en er was vernieuwing nodig. Bert: "De POR moest af van het imago dat ze alleen maar kritiek hadden en niet positief mee gingen denken. Er waren toen 6 gegadigde voor 3 bestuursfuncties. Ik ben toen eerst een jaar bestuurslid geweest en na een jaar secretaris geworden de laatste twee jaar ben ik voorzitter geweest."

Waarom ging je bij de POR?

Ik vond dat alles bij pleegzorg te statisch ging en een hoop dingen beter geregeld konden worden. Samen met Danielle van den Mosselaar (de vorige voorzitter) hebben we er hard aan moeten trekken om te laten zien dat de POR een gelijkwaardige gesprekspartner is.

Je bent lang lid geweest van de POR. Wat vond je er leuk aan?

Het opbouwen van de POR en daardoor een verbetering van de positie van de pleegouders die nu beter gehoord worden. De kloof (die er toch wel was)tussen parlan en pleegouders en de samenwerking tussen de begeleiders en pleegouders is aanzienlijk verbeterd. Ik noem enkele punten die we mede door de vasthoudendheid van de  POR voor elkaar gekregen hebben:

  • Vakantie poel
  • Nazorg bij een breakdown (als een plaatsing niet volgens plan en ongewenst wordt afgebroken)
  • Scholing en cursussen voor pleegouders.
  • Het buddy project voor startende ouders.
  • Meedenken over de nieuwe pleegouderapp en de uitbreidingen die parlan nu heeft.
  • Meedenken over de reorganisatie 
  • Indien nodig (als er geen chemie is tussen werker en pleegouder) te mogen wisselen van werker.

Heeft de POR in de jaren een positieve verandering/verbetering doorgemaakt? 

Het heeft wel veel energie gekost maar de POR heeft nu een plek in de organisatie gekregen waar we trots op zijn, die verder uitgebouwd gaat worden met deels nieuwe en al ervaren POR leden. .

Heb je tips voor de nieuwe voorzitter?

Nee, Janneke heeft veel ervaring in pleegzorg en met Truus als rechterhand en ondersteuning van de rest van het bestuur gaat dit helemaal goed komen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit team de POR verder uit gaat bouwen.

Heb je een boodschap aan de POR?

Hou je hoofd er bij ook als er soms tegenslag is.

Heb je een boodschap aan pleegouders?

Help de POR met dingen die jullie bezig houden, meld ze. Door de wet op de privacy is het nog moeilijker geworden om jullie mening te horen. Neem gerust contact op ze zijn er voor en door jullie

Tot slot wil ik een ieder oproepen om eens serieus na de denken om plaats te nemen in de POR. Zeg niet van ik heb tekort kennis. De POR volgt elk jaar een cursus, je krijgt voor je aanwezigheid een vergoeding ,evenals een km- vergoeding of zo nodig een oppasvergoeding. Wil jij je kennis verbreden en wat betekenen voor je mede pleegouders aarzel niet maar mail naar pleegouderraad@parlan.nl en een van de leden neemt contact met je op. 

Nieuwgierig naar wie het stokje van Bert overneemt? Bekijk hier de video van de nieuwe voorzitter Janneke Klapwijk.


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk