Online ontmoetingen voor pleegouders
home
      

Online ontmoetingen voor pleegouders

Het zijn rare tijden voor iedereen. Door de coronacrisis is veel geannuleerd en ook de ontmoetingen voor pleegouders gaan niet door, terwijl het juist in deze tijd fijn kan zijn om elkaar te zien en spreken en te horen hoe andere ouders de nieuwe situatie aanpakken.

De komende tijd organiseert de NVP (Nederlandse Vereniging voor Pleegouders) daarom online ontmoetingen waarop iedereen welkom is om mee te doen.

Er zijn een aantal data gereserveerd. Het thema van de ontmoetingen is 'Thuis met alle (pleeg)kinderen door corona: hoe doe ik dat en hoe doe jij dat?' Per keer kunnen vijf pleegouders deelnemen aan de ontmoeting. Mocht je een ander thema hebben dat je online wilt bespreken, laat het de NVP dan weten, dan plannen ze dat! Zij zorgen voor een gespreksbegeleider.
Als je eerst even wil lezen hoe andere pleegouders de eerste online ontmoeting hebben ervaren, lees dan over hun ervaring in dit artikel.

Aanmelden

Kies een datum (even naar beneden scrollen) en meld je via de link aan voor de ontmoeting waaraan je wilt deelnemen. Op de dag van de ontmoeting krijg je vervolgens een link toegestuurd via de mail waarmee je kunt inloggen bij de online ontmoeting. De NVP werkt met het programma Zoom. Mocht je daarmee niet bekend zijn, dan sturen zij een instructie mee, of ze ‘oefenen’ van te voren nog even met je.

Als bestaand pleegoudernetwerken elkaar online ontmoeten?

Ontmoet jij in ‘normale’ tijden regelmatig andere pleegouders, maar kunnen jullie bijeenkomsten de komende tijd niet doorgaan door het coronavirus? Jullie mogen gebruik maken van de online programma’s van de NVP om elkaar online te ontmoeten. Daarbij kunnen zij jullie ook ondersteunen, zodat alles soepel verloopt. Heb je interesse om op deze manier de andere pleegouders uit jouw netwerk te ontmoeten? Stuur dan een mailtje op pleegoudernetwerken@denvp.nl Zij helpen je graag!

Gesprek met de POR-leden

Als je meer behoefte hebt aan een 1 op 1 gesprek mag je ook contact opnemen met de POR. Zij zijn altijd bereid om met jou te sparren over deze situatie. De POR is te bereiken via e-mail pleegouderraad@parlan.nl of via de telefoon M. (06) 23 71 26 42.

Pleegouderraad

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk