Parlan werkt door, maar anders
home
      

Parlan werkt door, maar dan anders

Dit was week twee na de maatregelen die de overheid heeft genomen om kwetsbare mensen te beschermen. Op 23 maart nam de overheid aangescherpte maatregelen en zijn er bezoek- en omgangsregelingen geformuleerd voor de jeugdzorg.
 
We volgen allemaal dagelijks het nieuws. We zien de beelden van hele zieke mensen in ziekenhuizen. We zien hoe medewerkers daar met man en macht aan het werk zijn. Dan snapt iedereen hoe belangrijk het is dat we met zijn allen helpen door die richtlijnen goed op te volgen.
 
Dat betekent dat wij alle kinderen en gezinnen ook anders ondersteunen.
Veel kinderen zijn thuis, gaan niet naar school en missen hun sport of andere hobby’s. En ouders werken vanuit huis. Dat is een hele opgave samen. Wij blijven hen 'zien'. Onze begeleiding en behandeling gaat door. Niet via direct contact tenzij…... ons werk blijft tenslotte maatwerk. Als het echt nodig is zien we elkaar ‘live’. Natuurlijk veilig, volgens de richtlijnen van het RIVM.
Voor de kinderen die gewend zijn om overdag bij ons te komen (dagbehandeling) hebben we per kind afgesproken wie er thuis blijft en wie toch komt. En we houden contact met de kinderen die thuis blijven via (beeld)bellen. Of we komen langs om werkpakketjes te brengen. Op de groepen waar jongeren tijdelijk bij ons wonen, wordt een stevig beroep gedaan op onze creativiteit. We helpen ze met hun schoolwerk. En we bedenken andere leerzame, nuttige en leuke activiteiten om samen met de kinderen te doen.
 
Voor de collega’s is het echt anders en er wordt heel hard gewerkt! We beschikken gelukkig over hele goede ICT-hulpmiddelen om op afstand ons werk te kunnen uitvoeren. Maar het is wel even wennen. Vierkante ogen van het beeldscherm. Niet live maar via Skype hulp bieden. En steeds de afweging, was het goed zo? Daarnaast hebben ook onze collega’s hun kinderen thuis die onderwijs moeten volgen. Wat een organisatietalent.. En dat is er!

Aanmelden kinderen

Je kunt kinderen en gezinnen nog steeds aanmelden bij Parlan en De Praktijk via www.aanmeldenbijparlan.nl.
 
We geven niet op.
 
Mariette Vos-Lambooy, bestuurder
 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk