Parlan werkt door, maar anders
home
      

Parlan werkt door, maar dan anders - week 5

Deze week zijn er niet veel zaken veranderd. We werken nog steeds digitaal en face-to-face waar dat nodig is. Inmiddels is de nieuwe routine er, maar ook ... we missen de ontmoeting. Dat geldt voor de kinderen en gezinnen die we ondersteunen, maar ook voor onszelf. Wat zou een beetje meer bewegingsruimte fijn zijn. Volhouden! Een geweldige prestatie van iedereen.
Volgende week horen hoe en wanneer de regels verruimd worden. We zijn als eerste benieuwd wat er voor het onderwijs en kinderopvang wordt afgesproken. Dat raakt ons werk direct.
 

Coronatest voor medewerkers

Sinds vorige week kunnen onze medewerkers getest worden op corona. De test kan worden ingezet om de continuïteit van de zorg te blijven waarborgen. Gelukkig hebben nog niet veel medewerkers hier gebruik van hoeven maken.

 
De 1,5 meter samenleving

Inmiddels veel gehoord is de 1,5 meter samenleving als het nieuwe normaal. We denken vanaf deze week na over hoe we straks ons werk kunnen vormgeven. We bekijken hoe we de ruimten kunnen gebruiken als we 1,5 meter hanteren op onze locaties voor Daghulp, poliklinieken en kantoren. 

 

De meivakantie

Wij staan open voor vragen van gemeenten en scholen bij de opvang van kinderen. Ook in de meivakantie.
Op dit moment zijn de Daghulp locaties bij Parlan open voor kinderen die dat nodig hebben. Daarnaast bieden we ondersteuning aan scholen bij het bieden van noodopvang.
 

Omgaan met de gevolgen van het Coronavirus voor kinderen, ouders opvoeders, professionals en beleidsmakers 

Het ministerie van VWS heeft het Nederlands Jeugdinstituut gevraagd kinderen, jongeren, ouders en professionals te voorzien van duidelijke antwoorden op hun vragen over de gevolgen van de maatregelen tegen het coronavirus. Deze informatie kun je vinden op www.nji.nl
 

Belangrijke telefoonnummers

  • De Kindertelefoon: T. 0800-0432 of chatten
  • Crisisdienst Jeugd NHn: T. 088 777 888 7
  • Veilig Thuis: T 0800-2000. Ben extra alert op huiselijk geweld ten tijde van corona. Download de poster hier, print deze uit en plak deze thuis op je raam, op het prikbord bij de supermarkt, etc. Zo blijven we samen alert, vooral die mensen voor wie #blijfhuis niet hetzelfde betekent als #blijfveilig. 

 
Aanmelden voor jeugdhulp

Kinderen en gezinnen met een hulpvraag kunnen aangemeld worden bij Parlan en De Praktijk via www.aanmeldenbijparlan.nl. De aanmelding voor Transferium verloopt via de rechter.

Hou vol, let op elkaar.
 
Mariette Vos-Lambooy, bestuurder
 
 

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk