Parlan werkt door, maar anders
home
      

Parlan werkt door, maar dan anders - week 10

Gaan we eraan wennen?

Vorige week zijn de meeste van onze kantoren weer opengegaan. Met aanpassingen om op 1,5 meter afstand van elkaar te kunnen blijven. Wat een werk is dit geweest om dit voor te bereiden. Dat is nu klaar. Het ziet er overzichtelijk uit, met duidelijke markeringen en toelichtingen. Dus ook dit zal goed gaan.
 
En toch … eenvoudig is het niet. Want contact is zo menselijk. En afstand houden niet. Je wilt toch ook een keer ‘lekker naast elkaar zitten’, een arm om iemand heen slaan, een knuffel geven aan iemand die je lief is. Dat hebben we zo broodnodig. Ik denk dat we er nooit aan zullen wennen. Laat dit vooral geen nieuw normaal zijn.
 
Hoe moeilijk is het dan om in de zorg te werken. Waar naast de medische zorg ook die sociale zorg broodnodig is. In de jeugdhulp dus ook. Kinderen hebben contact nodig, niet alleen gesproken, maar ook fysiek. En hun ouders ook. Die arm om iemands schouder, er gewoon zijn. 
 
De komende weken, misschien wel maanden, worden daarom niet eenvoudiger. Ja, we hebben meer fysieke ruimte. Maar het vraagt continue alertheid en tegen je natuur in werken. Complimenten aan iedereen in de zorg om daar iedere dag weer alert op te zijn. 
 
Mariette Vos-Lambooy, bestuurder
 
 
 
-------------------------------------

Omgaan met de gevolgen van het Coronavirus voor kinderen, ouders opvoeders, professionals en beleidsmakers 

Het ministerie van VWS heeft het Nederlands Jeugdinstituut gevraagd kinderen, jongeren, ouders en professionals te voorzien van duidelijke antwoorden op hun vragen over de gevolgen van de maatregelen tegen het coronavirus. Deze informatie kun je vinden op www.nji.nl
 

Belangrijke telefoonnummers

  • De Kindertelefoon: T. 0800-0432 of chatten
  • Crisisdienst Jeugd NHn: T. 088 777 888 7
  • Veilig Thuis: T 0800-2000. Ben extra alert op huiselijk geweld ten tijde van corona. Download de poster hier, print deze uit en plak deze thuis op je raam, op het prikbord bij de supermarkt, etc. Zo blijven we samen alert, vooral die mensen voor wie #blijfhuis niet hetzelfde betekent als #blijfveilig. 


Aanmelden voor jeugdhulp

Kinderen en gezinnen met een hulpvraag kunnen aangemeld worden bij Parlan en De Praktijk via www.aanmeldenbijparlan.nl. De aanmelding voor Transferium verloopt via de rechter.
 

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk