Parlan werkt door, maar anders
home
      

Parlan werkt door, maar dan anders - week 6

Ruimte voor kinderen
Weer naar school, sport en spelen 

Wat fijn! Wat fijn dat jonge kinderen weer naar school mogen. Dat ze weer mogen sporten en spelen. En ze misschien weer naar opa en oma mogen als die zelfstandig wonen. Weer een beetje van het gewone leven terug. Hoe waardevol is dat.
 
De ruimte die we in Nederland in stapjes terugkrijgen betekent natuurlijk ook iets voor Parlan. Het meest zichtbare is dat onze locaties voor daghulp weer open zullen zijn per 11 mei. Alle kinderen mogen weer komen. We waren achter de schermen al enigszins voorbereid en maken dat nu af.
 
Voor de gezinnen met jonge kinderen die we ambulant of poliklinisch begeleiden verandert er ook iets zodra de kinderen naar school gaan. En natuurlijk voor onze collega’s met jonge kinderen. Er is weer meer structuur en de school gaat weer een belangrijke functie vervullen. Het werken zal iets makkelijker worden omdat je niet de hele dag ook de zorg voor kinderen thuis hebt. We kijken er naar uit.
 
Ondertussen is het nog meivakantie en zouden scholen normaliter dicht zijn. We hebben op verschillende plaatsen afspraken met scholen hoe dan toch de noodopvang door kan gaan. Dat betekent dat we de komende twee weken ook op scholen zijn om bij te springen en een deel van leerkrachten even pauze heeft.
 
We hebben er nu zes weken opzitten. Zes weken van onzekerheid, anders werken, balans zoeken thuis, digitale vernieuwingen … en het gemis van de echte contacten, even bijpraten, een koffiemomentje en elkaar zien. Dit zijn zware weken voor de gezinnen die we begeleiden, én voor onze collega’s die ook thuis en werk moeten combineren.
 
We doen een enorm beroep ieders inzet en flexibiliteit. Ik wil daarom ook langs deze weg mijn bewondering voor iedereen in de jeugdhulp en onderwijs uitspreken. Kinderen en gezinnen kunnen op jullie rekenen. Dankjewel daarvoor.
 
Fijn weekend en Koningsdag,
 
Mariette Vos-Lambooy
bestuurder
 

Omgaan met de gevolgen van het Coronavirus voor kinderen, ouders opvoeders, professionals en beleidsmakers 

Het ministerie van VWS heeft het Nederlands Jeugdinstituut gevraagd kinderen, jongeren, ouders en professionals te voorzien van duidelijke antwoorden op hun vragen over de gevolgen van de maatregelen tegen het coronavirus. Deze informatie kun je vinden op www.nji.nl
 

Belangrijke telefoonnummers

  • De Kindertelefoon: T. 0800-0432 of chatten
  • Crisisdienst Jeugd NHn: T. 088 777 888 7
  • Veilig Thuis: T 0800-2000. Ben extra alert op huiselijk geweld ten tijde van corona. Download de poster hier, print deze uit en plak deze thuis op je raam, op het prikbord bij de supermarkt, etc. Zo blijven we samen alert, vooral die mensen voor wie #blijfhuis niet hetzelfde betekent als #blijfveilig. 

 
Aanmelden voor jeugdhulp

Kinderen en gezinnen met een hulpvraag kunnen aangemeld worden bij Parlan en De Praktijk via www.aanmeldenbijparlan.nl. De aanmelding voor Transferium verloopt via de rechter.

 

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk