Parlan werkt door, maar anders
home
      

Parlan werkt door, maar dan anders - week 8

Op zoek naar een nieuwe balans

De afgelopen week was in het dagelijks werk niet veel anders dan de vorige weken. Maar dat gaat veranderen. De overheid heeft voor het eerst een routekaart voor versoepelingen gegeven. Stap voor stap krijgen we meer ruimte in Nederland. 
 
Het contact met clienten doen we zowel face-to-face als digitaal. Daarin maken we de afweging wat vanuit kwaliteit van zorg het beste is, en wat er kan. Als gekozen wordt voor face-to-face, dan met inachtneming van de RIVM-hygiënemaatregelen. Onze gebouwen bereiden we volledig voor voor de 1,5 meter richtlijn zodat we in de gebouwen ook veilig kunnen werken. En als er sprake is van kwetsbaarheid van een van de direct betrokkenen, dan werken we digitaal. 
Voor niet-clientgebonden werk hanteren we nog steeds de richtlijn: werk thuis als het kan.
 
We voorzien dat we nog maanden met een vorm van beperking te maken hebben. Voor ‘het nieuwe normaal’ hebben we afwegingen te maken die gaan over kwaliteit van zorg, minder capaciteit in gebouwen, digitale kansen en werkplezier. Dat staat op onze agenda de komende tijd.
 
Mariette Vos-Lambooy, bestuurder

 

 
-------------------------------------

Omgaan met de gevolgen van het Coronavirus voor kinderen, ouders opvoeders, professionals en beleidsmakers 

Het ministerie van VWS heeft het Nederlands Jeugdinstituut gevraagd kinderen, jongeren, ouders en professionals te voorzien van duidelijke antwoorden op hun vragen over de gevolgen van de maatregelen tegen het coronavirus. Deze informatie kun je vinden op www.nji.nl
 

Belangrijke telefoonnummers

  • De Kindertelefoon: T. 0800-0432 of chatten
  • Crisisdienst Jeugd NHn: T. 088 777 888 7
  • Veilig Thuis: T 0800-2000. Ben extra alert op huiselijk geweld ten tijde van corona. Download de poster hier, print deze uit en plak deze thuis op je raam, op het prikbord bij de supermarkt, etc. Zo blijven we samen alert, vooral die mensen voor wie #blijfhuis niet hetzelfde betekent als #blijfveilig. 


Aanmelden voor jeugdhulp

Kinderen en gezinnen met een hulpvraag kunnen aangemeld worden bij Parlan en De Praktijk via www.aanmeldenbijparlan.nl. De aanmelding voor Transferium verloopt via de rechter.
 

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk