Parlan werkt door, maar anders
home
      

Parlan werkt door, maar dan anders - week 9

De nieuwe werkelijkheid in de praktijk

De scholen, kinderopvang en locaties voor dagbehandeling zijn weer open en de 1,5 meter maatschappij krijgt zijn invulling. 
 
In lijn met de richtlijnen van de overheid bouwen we gefaseerd op. Er zijn diverse regelingen aangepast: het gebruik van gebouwen, gebruik van mondkapjes en bezoekregelingen. Dankzij het goede voorbereidingswerk en interne samenwerking lopen de aanpassingen voor kinderen, ouders en collega’s goed. Fijn dat dit zo goed gaat.
 
Afgelopen maandag gingen de scholen, kinderopvang en locaties voor dagbehandeling weer open. En het liep, op rolletjes. Halen, brengen, taxi’s, looplijnen, het werkte. Heel mooi om te merken hoe iedereen zijn best deed om binnen de richtlijnen er weer te kunnen zijn voor de kinderen.
 
Mariette Vos-Lambooy, bestuurder

 

 
-------------------------------------

Omgaan met de gevolgen van het Coronavirus voor kinderen, ouders opvoeders, professionals en beleidsmakers 

Het ministerie van VWS heeft het Nederlands Jeugdinstituut gevraagd kinderen, jongeren, ouders en professionals te voorzien van duidelijke antwoorden op hun vragen over de gevolgen van de maatregelen tegen het coronavirus. Deze informatie kun je vinden op www.nji.nl
 

Belangrijke telefoonnummers

  • De Kindertelefoon: T. 0800-0432 of chatten
  • Crisisdienst Jeugd NHn: T. 088 777 888 7
  • Veilig Thuis: T 0800-2000. Ben extra alert op huiselijk geweld ten tijde van corona. Download de poster hier, print deze uit en plak deze thuis op je raam, op het prikbord bij de supermarkt, etc. Zo blijven we samen alert, vooral die mensen voor wie #blijfhuis niet hetzelfde betekent als #blijfveilig. 


Aanmelden voor jeugdhulp

Kinderen en gezinnen met een hulpvraag kunnen aangemeld worden bij Parlan en De Praktijk via www.aanmeldenbijparlan.nl. De aanmelding voor Transferium verloopt via de rechter.
 

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk