Denk mee in de jongerenraad
home
      

Jongerenraad Parlan denkt mee over hoe het beter kan

Krijg jij hulp van Parlan, vind je het leuk andere jongeren te ontmoeten die ook hulp krijgen? Denk mee in de jongerenraad!

In de Jongerenraad van Parlan zitten 6 tot 10 jongens en meiden. Deze jongeren krijgen verschillende soorten hulp van Parlan zoals bij Pleegzorg, Arbeidstoeleiding (Voor-Werk), Transferium Jeugdzorg, etc. De jongerenraad vergadert 1x per maand in Heerhugowaard.

Transferium Jeugdhulp heeft ook een actieve jongerenraad. Elke 6 weken overlegt de jongerenraad met de directeur De jongeren brengen zelf agendapunten in. Bijvoorbeeld rookbeleid, gebruik van smartphones op de groepen, gebruik van de openbare ruimten, verlofbeleid etc.
Een afvaardiging van de jongerenraad van Transferium zit in de Jongerenraad van Parlan.
 

Vergaderen is niet saai

De jongerenraad van Parlan doet mee in het JeugdWelzijnsBeraad (JWB) om landelijk een stem te hebben en te horen wat er bij andere organisaties speelt. Brian vindt die bijeenkomsten echt leuk: “Je ontmoet andere jongeren, er zijn gave workshops en je herkent veel van wat jezelf denkt. Het is een beetje een opluchting dat je niet de enige jongere bent met een heftige geschiedenis.”
En juist omdat het in de Jongerenraad over zoveel jongeren gaat, zetten deze jongeren zich in: “Niet iedereen hoeft mee te maken wat ik mee maakte.”

Vergaderen, is dat niet saai?
Niqey vindt van niet: “Niet bij ons… Wij eten eerst samen, kletsen bij en praten over onderwerpen die ons echt bezig houden. Na afloop gaan we nog even poolen, voetballen of gewoon een beetje chillen. De avonden zijn altijd leuk. Het is elke vergadering weer tof elkaar te zien.”

Quotes van de jongeren:
‘’Omdat onze menig ook telt’’
‘’Dingen veranderen, doe je met elkaar"

 

Wil je iets melden aan de Jongerenraad of heb je een vraag? Vul dan het formulier in. De jongerenraad antwoordt binnen 3 dagen.

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk