home
      

Activiteitenoverzicht
Week van de Pleegzorg bij Parlan

In 2017 wordt voor de derde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd; dit jaar van 1 t/m 8 november. Met deze actieweek wil wij samen met Pleegzorg Nederland de aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland.

 

Basisscholen doneren hun schoolhek

Scholen bouwen elke dag aan de toekomst van hun kinderen. Dat vinden we fantastisch! Want ook onze pleegouders staan dag en nacht klaar om een kind een duwtje in de rug te geven. Daarom hopen we dat scholen ons willen helpen in onze zoektocht naar nieuwe pleegouders. 

We starten deze actie in Hollands Kroon. Samen met de gemeente Hollands Kroon vragen we of de basisscholen een plek op hun schoolhek vrijmaken voor een spandoek met een oproep voor pleegouders.

Na Hollands Kroon bezoeken we andere gemeenten in ons werkgebied.

 

Zwembadactie voor pleeggezinnen

Zwembaden in ons werkgebied nodigen pleegouders,  wonende in Noord-Holland noord, uit om tijdens de week van de pleegzorg 1x gratis te komen zwemmen. Pleegouders van Parlan ontvangen hierover per mail een uitnodiging. De sluitingsdatum voor opgave is 13 oktober gesloten.

De zwembaden die mee doen

Pleegouders werven pleegouders

In regio Kop van Noord-Holland, West-Friesland en regio Alkmaar vragen we of een pleegouder een wervingsactie organiseert. Zij zijn tenslotte onze beste ambassadeurs.

  • Texel. We mogen een koffie-ochtend organiseren in het restaurant van Hema Texel in Den Burg waarbij mensen met interesse in pleegzorg onder het genot van een kopje koffie met een ervaren pleegouder kunnen praten. 
  • Regio West-Friesland. Op zaterdag 4 november van 10.00-16.00 uur kunt u onze pleegouders bevragen bij onze stand in Winkelcentrum Strreekhof in Bovenakarspel.
  • Regio Kop van Noord-Holland. In de week van 20-24 november organiseren wij een  informatiebijeenkomst in Hollands Kroon aansluiten op de scholenactie (doneer een schoolhek) Een pleegouder zal zijn/haar ervaring met u delen.
  • Regio Alkmaar - De Hema's Alkmaar Noord en Heerhugowaard. We mogen een koffie-ochtend organiseren in het restaurant van Hema Texel waarbij mensen met interesse in pleegzorg onder het genot van een kopje koffie met een ervaren pleegouder kunnen praten.

 

Rondje raadsvergaderingen

Sinds 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor jeugdhulp, dus ook voor pleegzorg. Als een uithuisplaatsing nodig is, gaat de voorkeur uit naar pleegzorg. Omdat een gezinsleven  belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind.

Pleegouders bezoeken diverse raadsvergaderingen om aandacht te vragen voor het belang van nieuwe pleegouders maar ook het behoud van de huidige pleeggezinnen.

We gaan in ieder geval langs Opmeer, Hollands Kroon, Langedijk, Schagen, Medemblik, Alkmaar, Bergen en Heiloo.

 

Webinar voor professionals: Theraplay en pleegzorg

Op 7 november om 14.00 uur organiseren wij een webinar voor professionals en pleegouders. De presentatie is in handen van Marja Appel, Gezondheidszorg psycholoog en Orthopedagoog. Zij is werkzaam bij De Praktijk, onderdeel van Parlan Jeugdhulp. Zij is tevens consulent bij het landelijk Centrum Consultatie en Expertise dat de overheid in het leven heeft geroepen. 
MELD JE HIER AAN VOOR HET WEBINAR.

 

Activiteit met jongeren in de pleegzorg

Samen met Jongwijs nodigen wij jongeren in de pleegzorg bij Parlan, vanaf 15 jaar en ouder, uit voor een leuke activiteit. Ze kunnen zelf kiezen tussen Jumpskills, lasertag of escaperoom. Deze activiteit betalen wij uit onze opbrengst van de collecte van het Nationaal Fonds Kinderhulp.

 

Ronde langs de wijkteams

In de week van de pleegzorg starten onze pleegzorgwerkers met bezoeken aan de wijkteams in de gemeenten waar wij een contract hebben voor pleegzorg. Om kennis te maken, vragen te beantwoorden en ervaring uit te wisselen.

 

Overige activiteiten

  • Wij hebben de wethouders in ons werkgebied opgeroepen om ook aandacht te besteden aan de week van de pleegzorg. 
  • Wij bedanken onze pleeggezinnen (vrijwilligers) voor hun zorg aan kinderen die niet thuis kunnen wonen. 
  • We proberen de pers te motiveren om zo veel mogelijk aandacht te geven aan pleegzorg.

 

Ik heb een vraag over een van bovenstaande activiteiten

Pers

Voor persvragen kunt u contact opnemen met:

Evelien Priester
Communicatie 
pr.com@parlan.nl
M. 06-53137080

Meggelien de Weijer,
Coördinator week van de pleegzorg
M. 06-51813274
 

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk