home
      

Bel of mail Willem. Hij kan al je vragen over gezinshuizen beantwoorden.

M. 06 15 94 74 28 of mail willem.vernooijs@parlan.nl

Gezinshuisouder. Professionele passie

Je geeft kinderen een plek waar ze zichzelf mogen zijn en geeft ze het gevoel dat ze ertoe doen. Dan ontwikkelen ze zich: ze groeien, zowel fysiek als emotioneel en cognitief.

De kinderen hebben allemaal traumatische ervaringen. Ze hebben bijvoorbeeld op verschillende plekken gewoond. Jij leert ze dat hun geschiedenis niet de toekomst bepaalt maar dat er een nieuwe toekomst kan komen.

In de gezinshuizen van Parlan wonen 80 kinderen.

Dagelijkse opvoeding in een gezinshuis

De gezinshuisouder is verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg en opvoeding van de kinderen. Hun problematiek is pittig en daarom hebben ze jouw professionele begeleiding nodig. De meeste kinderen hebben ook aanvullende hulp buitenshuis.

De leeftijd van de kinderen ligt tussen de 3 en 18 jaar (soms met uitloop tot 21 jaar). Je kunt zelf kiezen hoeveel kinderen je verzorgt. Je kunt 1 tot maximaal 4 kinderen opvangen in je eigen huis, als ieder kind maar een eigen slaapkamer heeft.

Omdat je in jouw eigen huis werkt, lopen werk en privé door elkaar. Dit houdt in dat de werktijden niet standaard zijn en dat het opnemen en opvoeden van een gezinshuiskind effect heeft op de gezinssituatie.

Je doet het niet alleen. Wij ondersteunen je in jouw werk. Je vormt samen met de gedragswetenschapper en de gezinshuisbegeleider een team.  

De meeste gezinshuisouders zijn koppels. Je kunt allebei gezinshuisouder worden maar dat hoeft niet. Als een van de twee gezinshuisouder wordt dan ontvangt jouw partner een vrijwilligersvergoeding van €1500 (netto) per jaar. De gezinshuisouder heeft minimaal MBO4, zorg of hulp gerelateerd.

 

Welk gezinshuis past bij jou?
maar ook...
Welk kind past in welk gezinshuis?

Een goede klik tussen de gezinshuisouder en het kind is erg belangrijk.

Welk gezinshuis past bij jou? Jonge kinderen, oudere kinderen, één kind of meer kinderen? In loondienst van Parlan of liever als franchiser via Gezinshuis.com? We bespreken de mogelijkheden graag met jou (en je partner).

Welke kind past in welk gezinshuis? Sommigen zijn heel goed in het begeleiden van erg drukke kinderen, terwijl anderen juist weer beter uit de voeten kunnen met kinderen die wat in zichzelf gekeerd zijn. Bij ieder kind gaan we op zoek naar de beste match.

 

Wij zoeken voor .....

Fleur (5) een gezinshuisouder in de omgeving van Heerhugowaard. 
Fleur is een creatief en gevoelig meisje. Ze is ook erg grappig. Zij brengt een hoop vrolijkheid en gezelligheid in huis. Ze begint ook steeds meer zelf te spelen met haar eigen speelgoed en vind het leuk om te helpen met taakjes in huis. We zijn op zoek naar een gezinshuis waar liefst (nog) geen andere kinderen wonen zodat de aandacht de eerste tijd naar Fleur kan gaan. Of een gezin met oudere kinderen. De gezinshuisouders moeten goed kunnen begrenzen, veel geduld hebben (herhalen) en structuur kunnen bieden. 

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk