Ervaringsverhaal

(Vakantie)blog gezinshuisouder: Toverballen en gesloten hekken aan het Gardameer

De zomervakantie staat weer bijna voor de deur! Ook onze gezinshuisouders trekken er dan op uit. Lees hieronder het verhaal van Marjan Hoekzema-Leeflang, een van onze gezinshuisouders.

De zomer komt er weer aan en zo ook de zomervakantie. Zes weken de kinderen thuis. Joepie, hoe gaan we ze vermaken? Ik probeer altijd zoveel mogelijk de weken vooraf in te delen. Dus een weekje bij hun familie logeren (als dat mogelijk is). In elk geval gaan de jongsten bij ons lekker een week naar de vakantiespelen in het Dijkgatsbos, vinden ze geweldig. En nog ergens een paar dagen op kamp met de scouting. Zelf gaan we ook twee of drie weken met het hele gezinshuis kamperen. Dan schiet de zomervakantie al lekker op.

Op dit moment ben ik ook weer druk op zoek naar een leuke camping in Nederland. Voorheen gingen we eigenlijk altijd naar het buitenland. We zijn in Italië en Frankrijk geweest en we zijn ook een keer met vijf pubers helemaal naar Spanje gereden. Ik vind het superleuk hoor met z’n allen in de auto, onderweg ergens overnachten in een guesthouse, het heeft toch wel een gezellig sfeertje. Maar het is zo een ongelooflijk eind rijden en met vier pubers is dat best wel spannend. Je hebt tenslotte ook andermans kinderen in de auto. Dat vind ik echt een enorme verantwoording.

Maar al die grappige dingen die je meemaakt tijdens die vakanties. Zo stond Erik (mijn man) eens op een camping in Italië heel braaf de afwas te doen met onze pubers, komt er een meneer naar hem toe met de vraag hoe het nou zit met onze kinderen, zoveel verschillende soorten en kleuren. Nog voordat Erik het netjes uit kan leggen aan die meneer roept een van de kinderen dat Erik toverballen heeft. Stond hij dan met z’n theedoekje en rood hoofd.

Of die verbaasde gezichten als men ’s morgens al die verschillende kleuren en types uit de tent ziet stappen. Zo grappig. Ik denk wel eens dat mensen mij als een “niet nette vrouw” zien (om het netjes te zeggen) en allemaal kinderen heb van verschillende mannen, en dat Erik de volgende lummel is die er in getrapt is.

Erik en ik waren ’s avonds eens gezellig op een terrasje aan de boulevard gaan zitten. De pubers zaten ook in de buurt vanwege de gratis wifi. Einde van de avond wandelden Erik en ik langs de boulevard aan het Gardameer terug naar de camping. Twee van de vier pubers waren al eerder terug naar de tent en twee anderen liepen voor ons uit. Aangekomen bij de camping, aan de achterkant, bleek dat daar de ingang gesloten was. Overdag kon je daar in en uit lopen maar dan tot 22:00 uur of zo en dat wist ik dus niet. Er stond een groot hoog hek omheen, dus wat nu? De twee pubers klommen heel makkelijk over de poort heen om mij daarna vervolgens aan te moedigen om dat ook te doen. Maar ja, ik ben ook geen 25 meer en eigenlijk echt een stijve hark. Stond ik daar op mijn zomerse slippertjes. Helemaal via de boulevard teruglopen om bij de voorkant van de camping te komen was eigenlijk ook geen optie, daar had ik ook geen zin in. Dus toch maar klimmen; Erik moest mij omhoog duwen en aan de andere kant van het hek hadden de pubers inmiddels ergens een stoel vandaan gehaald zodat ik daar op kon landen. Kortom, voordat ik goed en wel besefte waar ik in hemelsnaam mee bezig was, hing ik in mijn zomerse jurkje daar bovenop een hek aan het Gardameer. Mijn man en pubers gierend van de lach. En maar roepen dat het gefilmd moest worden. Ik ben er uiteindelijk goed overheen gekomen, maar heb de volgende dag toch even gekeken of er niet toevallig ergens camera’s hingen.

Afgelopen jaar heb ik heel adhoc, dus zonder na te denken en ongezien een 6 persoons vouwwagen gekocht op marktplaats voor slechts € 200. Achteraf vond ik het toch ook wel weer een beetje eng om er mee naar het buitenland te rijden, stel dat dat ding niet deugt, sta je dan. Dus toch maar iets dichter bij huis gebleven en naar een camping in Limburg gegaan. Super leuk, en we hadden prachtig weer tijdens onze vakantie dus veel verschil met Italië of Spanje was er eigenlijk niet. En gelukkig was de vouwwagen echt perfect. Het leuke van dichtbij op de camping staan is ook dat onze eigen kinderen en kleinkinderen gezellig een paar nachtjes kwamen kamperen. Het is zo goed bevallen dat we ook dit jaar weer in Nederland blijven, nu nog op zoek naar weer een leuke camping voor jong en oud. Maar dat gaat vast lukken!