Thematiek

Ingewikkelde scheidingen

Elk jaar krijgen 86.000 kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. Een scheiding is voor niemand leuk. Voor de ouders niet, voor de kinderen niet. Zeker een complexe scheiding kan ingrijpend zijn. Bij één op de drie kinderen leidt een scheiding tot problemen. 

Problemen kunnen ontstaan als ouders voortdurend ruzie hebben over de opvoeding of de omgang met de kinderen. Het kan zijn dat kinderen stiller worden, dat ze zich slechter kunnen concentreren of dat ze zomaar ineens heel boos worden. Of ze zitten met een schuldgevoel over de ruzies en de scheiding. 

Heeft je zoon of dochter problemen door de scheiding en maak je je zorgen daarover? Meld je aan voor hulp. Bij Parlan werken hulpverleners die gespecialiseerd zijn in (psychische) hulp bij ingewikkelde scheidingen. Aanmelden kan met een verwijsbrief van de psychiater, huisarts, jeugd- en kinderarts of het wijkteam. 

Meld je aan voor hulp>

Als we je aanmelding binnen hebben, nemen we contact met je op en gaan we met elkaar in gesprek om te kijken wat je wilt. We kunnen op verschillende manieren helpen. We bieden hulp aan kinderen, aan kinderen en ouders samen, aan (ex-)partners samen en aan individuele ouders. Ook bij ingewikkelde scheidingen blijkt het van groot belang te zijn om samen te werken met de mensen om jullie heen.

Ervaringsverhalen