Over ons

Parlan biedt hulp en behandeling aan kinderen en jongeren in Noord-Holland die door complexe problematiek of situatie in hun ontwikkeling worden bedreigd. We zijn er voor hen en hun gezinnen. Met bijna 800 medewerkers en heel veel hart en ziel helpen we ze om veilig en gezond op te groeien. 

 

Onze missie
Wij staan voor een veilige en gezonde ontwikkeling van kinderen en hun gezinnen in Noord-Holland. Kinderen en jongeren die door complexe problematiek of situatie in hun ontwikkeling worden bedreigd. Dát zijn onze kinderen.

 

Onze Visie
Wij zetten ons in voor kinderen en gezinnen die zich eenzaam of onbegrepen voelen. We willen er vroegtijdig voor hen zijn en hen pas loslaten wanneer dat kan. We gaan ervoor dat ze zich thuis voelen en het vertrouwen hebben dat ze ertoe doen. Dát is wat ons drijft.

Meest kwetsbaar

We richten ons op kinderen en jongeren die door complexe problematiek of situatie in hun ontwikkeling worden bedreigd. Zij hebben onze hoog-specialistische hulp het hardste nodig.

Ambulante hulp

We geloven dat je kinderen en jongeren het beste thuis, in hun eigen omgeving, kunt behandelen. Dat is altijd ons uitgangspunt.

Maatwerk

We vormen een team van verschillende professionals rond kind en gezin. Zo kunnen we maatwerk leveren. Hulp is alleen effectief als het maatwerk is.

Samenwerken

We werken nauw samen met gemeenten zodat we kinderen en jongeren zo vroeg mogelijk de juiste hulp kunnen bieden.

Echt Zien

We kijken en luisteren onbevangen naar kinderen en jongeren. We zijn oprecht in ze geïnteresseerd en oordelen niet. We kijken verder dan de buitenkant. Wie ben je echt, wat wil je en wat heb je nodig om jezelf op een gezonde manier te kunnen ontwikkelen?

Naast elkaar

Wij staan naast de kinderen, jongeren en gezinnen die we hulp bieden. Dat betekent dat we open, eerlijk en transparant zijn. Dat we er altijd voor je zijn als je ons nodig hebt. Vertrouwen vinden we belangrijk. En respect.

Ervoor blijven gaan

Werken met kinderen en jongeren met complexe problematiek is uitdagend en vraagt om uithoudingsvermogen. Dat is wat ons kenmerkt. Hoe ingewikkeld een traject ook is, we laten kinderen nooit in de steek. En zien altijd weer kansen om ze te helpen

Bestuurder
Peter van Wijk 

Contact via: bestuurssecretariaat@parlan.nl of tel. 088 1241877   

Kijk hier voor meer informatie over onze organisatie.

Ervaringsverhaal

Een klein meisje met een prachtige zwarte bos met lange krullen in een joggingpak met badslippers. Pas 13 jaar en opgenomen in de jeugdzorg plus. Ze was gedumpt, zo voelde dat voor haar. Niemand was er voor haar, ze was gedumpt en weggedaan. Ze was dan ook zeker niet van plan om ook maar een klein beetje te veranderen of om ook maar aan iets van hulpverlening mee te werken.

Ervaringsverhaal
Een aap met een missie
Lees meer

De cliëntenraad van Parlan

Ouders en jongeren denken in de cliëntenraad mee over de manier waarop de hulp bij Parlan geregeld en georganiseerd is. Daarvoor komen zij een aantal keer per jaar bij elkaar. Regelmatig sluit een directeur of bestuurslid daarbij aan.

De cliëntenraad kan onderwerpen op de agenda zetten die van belang zijn voor cliënten zoals de kwaliteit van zorg, de hulpverlening die geboden wordt, veiligheid of privacy. Omgekeerd bespreekt Parlan belangrijke beleidsmatige of organisatorische ontwikkelingen met de cliëntenraad. De cliëntenraad heeft het recht Parlan hierover advies te geven.

Bij Parlan vinden we dit advies belangrijk. Want wie kan ons nu beter adviseren dan cliënten zelf? Ouders kennen hun kind en hun gezin het beste en weten vaak ook het beste welke hulp nodig is of het beste werkt. Zo heeft de cliëntenraad invloed op de kwaliteit en effectiviteit van de zorg van Parlan.