Meer over onze kernwaarden

 

Echt zien

We kijken en luisteren onbevangen naar kinderen en jongeren. We zijn oprecht in ze geïnteresseerd en oordelen niet. We kijken verder dan de buitenkant. Wie ben je echt, wat wil je en wat heb je nodig om jezelf op een gezonde manier te kunnen ontwikkelen? Doordat we dagelijks met kinderen en jongeren werken, kunnen we onszelf goed in ze verplaatsen. Dat is nodig om aansluiting te vinden en contact te maken. Als er contact is, kunnen we veel voor ze betekenen. 

Naast elkaar

Wij staan naast de kinderen, jongeren en gezinnen die we hulp bieden. Dat betekent dat we open, eerlijk en transparant zijn. Dat we er altijd voor je zijn als je ons nodig hebt. Wat er ook is. Wij vinden niets gek en kijken nergens van op. Vertrouwen vinden we belangrijk. En respect. We hebben een groot respect voor alle kinderen en jongeren die we begeleiden en behandelen. Het respect dat we geven, krijgen we terug. Ook al duurt het soms even. Maar dat kunnen we hebben. 

Ervoor blijven gaan

Werken met kinderen en jongeren met complexe, meervoudige problemen is uitdagend en vraagt om uithoudingsvermogen. Dat is wat ons kenmerkt. Hoe ingewikkeld een traject ook is, we laten kinderen nooit in de steek. En zien altijd weer kansen om ze te helpen en aan te sluiten op hun zorgbehoefte. Dat doen we door in oplossingen te denken, nieuwe wegen in te slaan en onszelf te blijven ontwikkelen, zodat we nog betere zorg en hulp kunnen bieden aan kinderen die dat hard nodig hebben. We zijn er voor ze met liefde, aandacht en begrip.