Nieuwsbericht

Bestuurder Mariette Vos-Lambooy van Parlan naar de ouderenzorg

Na ruim 8 jaar heb ik gekozen voor een overstap naar de ouderenzorg. Ik word per 1 maart bestuurder bij Topaz in Leiden.

De afgelopen jaren heb ik me kunnen inzetten voor kinderen en gezinnen van Parlan. Dat heb ik, en dat doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds, met veel energie gedaan. En ik heb er ook steeds energie voor terug gekregen. Er zit een enorme kracht in onze organisatie en dat is zichtbaar in de grote inhoudelijke en andere ontwikkelingen die we hebben doorgemaakt. En zowel binnen Parlan, in de regio en landelijk is er ook nog veel moois en noodzakelijks te doen.
Deze overstap maak ik in een stormachtige periode van de jeugdzorg en voor Parlan. Omdat ik een wens heb om weer op een andere plek nieuwe dingen te mogen doen. Het geeft me dan ook een enorm dubbel gevoel, om in de spannende tijd waarin wij en de sector zitten, nu deze stap te maken. Toch heb ik ervoor gekozen om mij te gaan inzetten in een ander gebied van de zorg, de ouderenzorg. Ook daar ligt mooi en belangrijk werk en gaat het om kwaliteit van leven. Daarbij neem ik heel veel mee van wat ik bij Parlan en in de jeugdzorg heb gezien en geleerd. Hoe belangrijk het gewone leven is, mee mogen doen, gezien worden, gelijkwaardig zijn. En om niet op te geven als het lastig is, vooral voor mensen die in een kwetsbare positie zitten, jong en oud.
Binnen Parlan ligt er een agenda, op basis van onze visie en veranderingen die we al zijn gestart. En vanuit ons partnerschap met gemeenten en de hervormingsagenda worden daar nog onderwerpen aan toegevoegd. De komende maanden blijf ik me met hoofd en hart inzetten voor Parlan. De Raad van Toezicht start een procedure voor een opvolger, die met de agenda van Parlan verder gaat.


De Raad van Toezicht is Mariëtte erg dankbaar voor haar enorme inzet en doorzettingsvermogen waarmee ze de afgelopen jaren Parlan door moeilijke tijden heeft geloodst. Samen met alle medewerkers is het haar gelukt om de gespecialiseerde jeugdzorg die Parlan biedt, te vernieuwen en overeind te houden. Dit jaar heeft ze heeft met verve samen met de gemeenten een proces op gang gebracht om Parlan duurzamer te maken. Wij zijn aan de slag gegaan om een opvolger te vinden die hiermee verder kan gaan. De Raad van Toezicht feliciteert Mariëtte van harte met haar nieuwe uitdagingen en wenst haar veel succes bij Topaz!  


Mariette Vos-Lambooy         Tom Horn
Bestuurder                                 Voorzitter Raad van Toezicht