Nieuwsbericht

De Pleegouderraad stelt zich voor

De leden van de Pleegouderraad stellen zich voor

De pleegouderraad bestaat uit pleegouders van Parlan. Zij stellen zich hieronder voor. 

Pleegouders kunnen in vertrouwen problemen bespreekbaar maken met een van de leden. Zij bieden een luisterend oor en geven advies. De POR is er voor alle pleegouders van Parlan, netwerk- en bestandspleegouders. Je kunt ons bereiken op pleegouderraad@parlan.nl

 

Annemarie (voorzitter)

Sinds 2013 vorm ik samen met mijn man en kinderen een pleeggezin. In eerste instantie als crisisopvang, maar dit is al snel ‘perspectief biedend’ geworden. Ons eerste pleegkind woont nu ruim zeven jaar bij ons. Sinds een paar maanden ben ik lid van de Pleegouderraad (POR). De reden dat ik ben aangesloten bij de POR is omdat we samen sterker staan. Door mee te denken en ervaringen te delen kan pleegzorg mogelijk naar een hoger niveau gebracht worden. Daar hebben we jullie bij nodig! Als POR kunnen wij een klankbord zijn voor pleegouders. Je staat er niet alleen voor, we maken allemaal vaak vergelijkbare situaties mee.

Janneke (secretaris)

Mijn naam is Janneke Klapwijk en ik ben momenteel de voorzitter van de Pleegouderraad. Ondertussen ben ik bijna 7 jaar pleegouder. Ik ben gestart als crisispleegouder en al snel kwamen de eerste plaatsingen. Als alleenstaande ouder soms pittig, maar ontzettend mooi om te doen. Op dit moment heb ik 2 biologische zoons van bijna 10 en 12 en een pleegzoon van bijna 6 in de opvoedvariant. Daarnaast ben ik crisispleegouder voor jonge kinderen (0-2 jaar).
 
In 2018 ben ik gestart in de Pleegouderraad en mijn motivatie was vooral dat ik méér wilde doen voor pleegzorg. Ik wil meedenken en anderen helpen. In de rol als voorzitter kan ik dit nog meer vorm geven, maar dit doen we toch echt vooral samen als POR. Ik hoop de komende tijd de Pleegouderraad nog meer op de kaart te kunnen zetten en meer pleegouders te kunnen bereiken.

Alexandra

Ik ben Alexandra (51 jaar), woon in het mooie Den Helder en ben sinds eind 2020 deeltijd pleeg ouder bij Parlan. 
Ik heb voor pleegzorg gekozen omdat ik een veilige plek bieden voor kwetsbare kinderen belangrijk vind en ik heb voor deeltijd pleegzorg gekozen omdat ik hiermee pleegzorg kan combineren met mijn ‘gewone’ betaalde baan. Nu ik een tijdje deeltijd pleegzorg bied, merk ik daarnaast dat ik hiermee ook ondersteuning bied aan het gezin waarin mijn pleegkind opgroeit, dat geeft voor mij een extra dimensie aan de pleegzorg die ik bied. En natuurlijk is het ook gewoon heel leuk om een kind in huis te hebben! Door lid te worden van de POR hoop ik, samen met de andere leden, een klankbord te zijn voor andere pleegouders, onze kennis en ervaring te kunnen delen en daarnaast te kunnen helpen om de POR een stevigere plek te geven binnen de Parlan organisatie.

Meta

Sinds januari 2019 ben ik lid van de POR. Ik ben 45 jaar, woon in Oudorp met mijn man en ons 4-jarig zoontje. Wij staan bij Parlan pleegzorg op de wachtlijst als weekend pleeggezin. Omdat ik vanuit mijn vorige functie actief betrokken was in de jeugdzorg en ook pleegzorg in Zuid-Holland wilde ik vanuit een 1ste lijn wel eens meemaken hoe het werkt bij Parlan. We krijgen een inkijkje en kunnen door in gesprek te gaan kijken naar wat is belangrijk voor de pleegouders en pleegkinderen. Ik vind het belangrijk hierin kritisch mee te denken. Het is een prettige samenwerking!

Giel (penningmeester)

Het verhaal van Giel volgt

 

Heb jij de pleegouder parlan app al gedownload?

De app is beschikbaar is Android en Apple.