Nieuwsbericht

Onze Kleinschalige Woonvorm Graaf Jan bestaat 2 jaar!

Afgelopen 1 maart 2023 was het feest op KWV Graaf-Jan: wij bestaan twee jaar. Twee jaar met dezelfde kinderen, in hetzelfde huis en met dezelfde- en nieuwe begeleiders.
Ons doel bij Parlan? Voor ieder kind een thuis creëren waar zij mogen opgroeien, hoe ingewikkeld en moeilijk het gedrag soms ook is.

Bij ons éénjarig feestje hebben wij binnen 1,5 uur taart én friet weggewerkt: met alle begeleiders feestvieren in de woning was al spannend genoeg en moest vooral niet te lang duren. Dit jaar kon dat al heel anders; alle kinderen hebben hun familieleden uitgenodigd, wij hebben samen taart gegeten (want dat is nu onze traditie op 1 maart) en wij zijn vervolgens naar de bowlingbaan gegaan waar ieder kind met zijn/haar familie én groepsleider van Graaf-Jan een eigen bowlingbaan had. Successen hoor je toch ook samen te vieren met alle belangrijke mensen om je heen?!

Het verschil tussen deze twee jaren symboliseert voor ons de ontwikkeling die deze kinderen en het team heeft doorgemaakt met elkaar. En wat zijn wij daar trots op! Trots op de kinderen en hun familie, trots op de begeleiders die dag in dag uit klaarstaan voor deze kinderen, en trots op hoe wij met elkaar steeds opzoek gaan naar hoe deze vorm van zorg nog beter kan. Want laten we stoppen met het doorplaatsen van deze kwetsbare kinderen. Het antwoord op hoe dit vorm te geven is niet eenvoudig en zeker niet eenvoudig gerealiseerd. Het intrainen van #TripleC binnen het team is één van de zaken die hier erg bij helpt.

En als wij deze kinderen op zo'n dag zien genieten, dan is dat al het worstelen, nadenken en de slapeloze nachten dubbel en dwars waard.
Op naar jaar drie!!