Nieuwsbericht

Podcasts over expertnetwerken

Parlan heeft een vierdelige serie podcasts gelanceerd! Een podcast die zich richt op ontwikkelingen binnen de wereld van Jeugdzorg en hoe Parlan zich daar in meebeweegt. ​​​​​​​In deze eerste serie gaan we langs bij de verschillende expertnetwerken binnen Parlan: Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Gezin & Netwerk, Trauma & Hechting en Kind en Scheiding.

Deze netwerken biedt Parlan brede kaders voor de uitvoering van zorg en voor kwaliteitsverbetering. De inzet van expertnetwerken zorgt voor focus bij de kwalitatieve (door)ontwikkeling van de 4 gekozen thema's. Hierdoor blijft Parlan een specialistische jeugdhulp organisatie die zowel voor cliënten als opdrachtgevers een onderscheidend en kwalitatief hoogstaand aanbod biedt. 

Luister je mee?

Kinder- en Jeugdpsychiatrie
Kinder- & Jeugdpsychiater Suzanne Meijer vertelt over deze belangrijke tak van expertise in de jeugdzorg. Zo bespreken we onder andere de rol en positie van Parlan, hoe wij kunnen leren van andere organisaties, en het belang van een integrale werkwijze. 

Gezin & Netwerk
We nodigden systeemtherapeut Jan van der Laan uit en gingen met hem in gesprek over de belangrijke rol van een netwerk in het bieden van zorg. Want waarom is netwerk eigenlijk zo belangrijk? En hoe bepaal je wie er belangrijk is, en of het netwerk dragend genoeg is? 

Trauma & Hechting
Diana Admiraal is orthopedagoog-generalist, cognitief gedragstherapeut VGCt en EMDR practitioner maar bovenal ook onderdeel van het expertnetwerk Trauma & Hechting. Het zijn termen die je veel terug hoort in de (jeugd)zorg, maar waarom eigenlijk? En hoe verhoudt het zich tot elkaar? Er is een hoop over te vertellen. Voor Diana daarom de uitdaging om dit uitgebreide onderwerp samen te vatten in deze podcast. 

Kind & Scheiding
Orthopedagoog Stephanie Ates vertelt over een onderwerp waar vrijwel iedereen uit zijn omgeving (of uit eigen ervaring) een voorbeeld van heeft: scheiding. Stephanie is regiebehandelaar van complexe scheidingen en weet ons van alles te vertellen over wanneer een scheiding complex wordt, en wat voor invloed dit heeft op een kind. 

 

 

 

 

 

 

 

, met in deze aflevering aandacht voor Kinder- & Jeugdpsychiatrie. We nodigden Kinder- & Jeugdpsychiater Suzanne Meijer uit en gingen met haar in gesprek over deze belangrijke tak van expertise in de jeugdzorg. Zo bespreken we onder andere de rol en positie van Parlan, hoe wij kunnen leren van andere organisaties, en het belang van een integrale werkwijze.