Nieuwsbericht

Parlan steunt themaweek Het Vergeten Kind

Van 29 januari - 4 februari is het de Week van het Vergeten Kind. Parlan onderschrijft het thema van dit jaar: een kind verlaat zijn woonplek waar hij opgroeit pas als hij daar zelf voor kiest. 

Parlan zet zich in voor kinderen en gezinnen die zich eenzaam of onbegrepen voelen. We willen er vroegtijdig voor hen zijn en pas loslaten wanneer dat kan. We helpen hen thuis of op school. Als het écht nodig is mogen kinderen wonen in een pleeggezin, gezinshuis of kleinschalige woonvorm van Parlan. Dat is dan hun huis.  
In je eigen huis kun je je thuis voelen, waardoor je het vertrouwen krijgt dat je ertoe doet. Kortom: zo veel als mogelijk het normale leven ervaren, ondanks je problemen. Dat betekent dus ook dat je daar pas weg hoeft als je er zélf voor kiest.  Ook als dit op een leeftijd is dat je al volwassen bent. 

Wij helpen jongeren met het volgen van onderwijs, het verkrijgen van werk, het hebben van contacten met andere mensen. Hier krijgen ze zelfvertrouwen van, en ze kiezen dan uiteindelijk zelf hun moment om uit te vliegen. Helaas komen we veel zaken tegen die dit natuurlijke proces van opgroeien en uitvliegen in de weg staan. Parlan steunt dan ook van harte het Manifest van het Vergeten Kind, waarin jeugdhulpaanbieders, gemeenten en rijksoverheid worden opgeroepen deze belemmerende factoren weg te nemen.

Steun deze actie van @Het Vergeten Kind en teken de petitie! 

Meer informatie over deze week is te vinden op de website van Het Vergeten Kind.