Ambulante begeleiding aan alleenstaande vluchtelingen vanaf 18 jaar

Voor wie

Parlan biedt begeleiding aan alleenstaande vluchtelingen die met 18 jaar uit de kleinschalige AMV-opvang komen en nog onvoldoende zelfredzaam zijn in Nederland.

Het resultaat

De jongere is verder wegwijs gemaakt in Nederland en kan zelfstandig wonen in een eigen woonruimte. Er is aandacht voor het welzijn van de jongere, de financiën, school, bijbaan/ werk, en het omgaan met instanties en regelzaken.  De jongere is ondersteund in het contact met zijn familie (op afstand). De jongere doet mee in de Nederlandse maatschappij. Er is aandacht voor het opbouwen van een duurzaam netwerk, sport en cultuur.

De aanpak

Meestal kent de medewerkers van Parlan de jongere al en is bekend welke vaardigheden hij of zij wil leren. Parlan begeleidt de jongere cultuur- en traumasensitief, met een praktische, coachende aanpak. Dit doen we vanuit het principe: voordoen, samen doen en zelf doen. Waar nodig werken wij samen met Vluchtelingenwerk, taalmaatjes, jongerenwerk of interculturele GGZ.

Waar en door wie

De jongere krijgt begeleiding in zijn eigen woonruimte of in een doorstroomwoning van Parlan. Een doorstroomwoning is een gezamenlijke woning waar 3 of 4 jongeren vanaf 18 jaar een kamer huren van Parlan en begeleiding krijgen.

Aanmelding

Aanmelding verloopt via het Nidos.