Thematiek

Alleenstaande minderjarige vluchtelingen

De asielzoekerscentra in Nederland zitten overvol. Er zijn dringend extra opvanglocaties nodig. Ook voor jonge vluchtelingen. Parlan wil een bijdrage leveren aan de oplossing. Niet alleen vanuit de vraag van de rijksoverheid, ook vanuit ons hart. 

Bij Parlan begeleiden we sinds 2016 alleenstaande minderjarige vluchtelingen met status. We bieden begeleiding op kleinschalige woongroepen (kwg) en kleinschalige wooneenheden (kwe) in onder andere Alkmaar, Heiloo, Schagen en vanaf mei 2023 ook in Driehuis.  We hebben inmiddels veel ervaring opgedaan.

Wat bieden we

De jongeren die wij begeleiden zijn gevlucht voor oorlog, geweld of honger. Zonder hun ouders en andere familieleden. Ze hebben veel meegemaakt en staan er alleen voor. Onze jongeren hebben een verblijfstatus en mogen in Nederland een bestaan opbouwen. Omdat ze minderjarig en alleen zijn, krijgen ze een voogd toegewezen (NIDOS) en hebben ze tot hun 21e jaar recht op opvang en begeleiding. 

Net als alle kinderen willen ook gevluchte jongeren zo gewoon mogelijk leven en mee doen. Dat lukt niet altijd op eigen kracht. Daar helpt Parlan hen bij. Samen met andere organisaties zorgen we, dat de kinderen de Nederlandse taal leren, naar school of werk gaan, vrije tijdsbesteding vinden (sport, cultuur) en dat zij mensen leren kennen bij wie ze terecht kunnen.

Dat de gevluchte jongeren zo gewoon mogelijk opgroeien en meedoen in onze samenleving, daar gaat het ons om. 

Wij zoeken jou!

We zijn regelmatig op zoek naar begeleiders voor onze diverse locaties, check hiervoor onze werkenbij website voor onze beschikbare AMV vacatures