Pleegzorg 2023

Pleegzorg

Pleegzorg is een bijzondere en waardevolle vorm van zorg waarin kinderen en jongeren een veilige en liefdevolle thuisomgeving vinden bij pleeggezinnen. Deze vorm van zorg is van onschatbare waarde voor degenen die het nodig hebben en draagt bij aan een betere toekomst voor kinderen en jongeren in moeilijke omstandigheden.

Week van de Pleegzorg 2023

In 2023 is de week van de pleegzorg van 1 tot en met 8 november. Er zijn dan allerlei activiteiten voor pleeggezinnen en voor mensen die meer willen weten over pleegzorg of pleegouder willen worden.

De Week van de Pleegzorg is een jaarlijks terugkerend evenement dat in het teken staat van het erkennen en vieren van pleeggezinnen en de belangrijke rol die zij spelen in het leven van kwetsbare kinderen. Het is een tijd waarin we het bewustzijn vergroten over pleegzorg en de noodzaak benadrukken van meer pleeggezinnen om aan de groeiende vraag te voldoen. 

Kijk ook voor meer informatie op pleegzorg.nl

Informatieavonden

Wil je meer weten over pleegzorg of overwegen om pleegouder te worden? Neem dan geheel vrijblijvend kennis met pleegzorg tijdens onze informatie-avonden. 

In de week van de pleegzorg organiseert Parlan op woensdagavond 8 november een live informatieavond op een van de locatie van Parlan:

Alkmaar, van der Lijn straat 9 (inloop vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur)


Opgeven voor deze live informatieavond kan via pleegzorg@parlan.nl

Meet & Greet

Op maandag 6 november 16:00 – 18:30 uur organiseren Parlan en William Schrikker Gezinsvormen in samenwerking met de gemeenten een Meet & Greet voor professionals die geïnteresseerd zijn in pleegzorg.

Datum: maandag 6 november 2023
Tijd: 16:00 -18:30 uur
Locatie: Gemeentehuis Opmeer
Aanmelden: Kan door dit formulier in te vullen 

Klik hier voor meer informatie.

Kennisdelingsbijeenkomst

Tijdens de Week van de Pleegzorg delen we meer over 'Stevige Start' voor professionals. 

In 2022 telde Nederland 42.560 kinderen die niet thuis opgroeien. Met het ontwikkelen van de module ‘Stevige start’ willen we ons richten op continuïteit en stabiliteit van de zorg aan uithuisgeplaatste jeugdigen.   

Datum: Dinsdag 7 november 2023
Tijd: 15.00 tot 16.00 uur
Online bijeenkomst (link volgt na aanmelding)

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: lissy.van.t.voort@parlan.nl

Klik hier voor meer informatie over de kennisdelingsbijeenkomst.

Video

Hoe is het om als broertje of zusje een pleegkind in het gezin erbij te krijgen? Je hoort het in bijgaande video.