Pleegouder worden

Denk je eraan om pleegouder te worden? Of wil je dat sowieso? Beide horen we graag. Als pleegouder maak je een groot verschil in het leven van kinderen die dat hard nodig hebben. Je biedt ze een fijne en veilige omgeving om op te groeien. Dat is enorm belangrijk voor hun vorming en daarmee voor de rest van hun leven. Het geeft ze het gevoel dat ze ertoe doen. 

Zorgvuldig en snel

Pleegouder word je niet van de ene op de andere dag. Om erkend pleegouder te worden, doorloop je een aantal stappen. Dat is een zorgvuldig traject:  Wil je hier meer over weten, mail naar matchingpleegzorg@parlan.nl

In principe kan iedere volwassene die een kind een veilige en stabiele omgeving kan bieden pleegouder worden. Dat is nogal een stap waar veel bij komt kijken. Maar een ding horen we steeds weer van pleegouders: het zorgt voor bijzondere ervaringen en verrijkt hun leven. 

Stappen om pleegouder te worden
Grote vraag naar crisispleeggezinnen
Koen, Tischa en hun zoon Dim (6) vangen kinderen op die door een crisissituatie niet meer thuis kunnen wonen.
Lees meer

Meer informatie

Aan pleegouder worden zitten veel kanten. Wat betekent het voor jou, voor je gezin, voor het pleegkind, voor zijn of haar ouders? Om daar een goed beeld bij te krijgen, vraag ons informatiepakket aan. Dat helpt je met je beslissing. 

Vraag het informatiepakket aan

Online informatiebijeenkomst

We vertellen wat je wilt weten over pleegouder worden. Wat het inhoudt, welke stappen je moet zetten, welke kinderen wachten op een gezin en nog veel meer. En je kunt alle vragen stellen die je wilt. Het wordt een inspirerende en verhelderende avond. Meld je gelijk aan. 

Meld je aan

Dit is pleegzorg

Ieder kind hoort op te groeien op een veilige plek. Met liefde en structuur. Helaas is dit voor sommige kinderen thuis niet mogelijk. Voor die kinderen zoeken we pleegouders. Mensen die tijdelijk willen zorgen voor een kind van een ander. Geduldige ouders, die warmte bieden en een luisterend oor. Soms voor een weekend per maand, en in andere gevallen voor langere tijd. 

Maak het verschil in het leven van een kind. Word pleegouder.

Je bent gewild

De vraag naar pleegouders is groot. Veel kinderen wachten op een passend gezin. Als je wilt weten voor welke kinderen wij een pleeggezin zoeken, bel ons dan op 088-124 00 01. Misschien kunnen we een match maken!

Liefde en warmte doet het goed

Elke volwassene kan pleegouder worden als je een veilige plek voor het kind kan bieden. Liefde en warmte zijn het allerbelangrijkste. Dan maakt het ook niet uit of het gezin uit een of meerdere volwassenen bestaat en of er al kinderen zijn of niet.

We gaan matchen

Wat we belangrijk vinden is dat een pleegkind bij jou en je gezin past, en dat jullie bij het pleegkind passen. Daarom gaan we matchen en duurt het soms even voor de juiste klik er is. Is dat erg? Helemaal niet. Daardoor gaat het sneller goed.

In welke gemeenten begeleiden wij pleegouders

Parlan begeleidt pleeggezinnen in de regio Alkmaar, West-Friesland, Kop van Noord-Holland en IJmond en Zuid-Kennemerland. Woon je in een van deze regio’s? Neem contact met ons op over het pleegouderschap. We vertellen je er graag meer over. 

Contact

Onze collega's van de administratie pleegzorg helpen je graag verder.

T: 088 124 00 01
E: pleegzorg@parlan.nl